”Oli aikamoisen karua” — Toimittaja Pasi Peiponen kävi Savonlinnassa tekemässä A-studiota ja sanoo, että ei ole missään nähnyt niin paljon tyhjiä liikehuoneistoja

Keskiviikon A-studiossa nähdään kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Anna-Kristiina Mikkosen, Opiskelija-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kurjen, yrittäjä Jonne Tynkkysen sekä freestyle-räppäri MC Sampan haastattelut.

Pasi Peiponen / Yle

Toimittaja Pasi Peiponen nappasi itsestään selfie-kuvan Savonlinnassa.
Toimittaja Pasi Peiponen nappasi itsestään selfie-kuvan Savonlinnassa.

Savonlinnan katukuvaa näkyy keskiviikkona TV 1:n A-studiossa. Ohjelmassa pohditaan, miten seutukaupungeilla menee ja todetaan, että osalla menee hyvin ja osalla huonosti.

Toimittaja Pasi Peiponen kävi viime viikolla Savonlinnassa ohjelmaa tekemässä.

— Oli aikamoisen karua. Olen aika paljon reissanut maakuntia, mutta en ole missään nähnyt niin paljon tyhjiä liikehuoneistoja. Tosipaikan edessä olette, Peiponen sanoo.

Peiponen haastatteli Savonlinnassa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Anna-Kristiina Mikkosta (sd.), Savonlinnan opiskelija-asunnot Oy:n toimitusjohtajaa Hannu Kurkea, Esmarinin yrittäjää Jonne Tynkkystä sekä freestyle-räppäri MC Samppaa.

Toisenlaista seutukaupunkimenoa A-studio käy katsomassa Ylivieskassa.

Studiossa seutukaupungeista keskustelevat suorassa lähetyksessä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) ja aluetutkija Timo Aro. Molemmat olivat viime viikolla Rantasalmella Itä-Suomi nousuun -seminaarissa etsimässä menestyksen eväitä Itä-Suomelle.

Silloin molempien puheenvuoroissa tärkeimmäksi tekijäksi nousi Itä-Suomen yksituumaisuus.

A-studio TV1 17.10. kello 21.05.