Tanhuvaaraan suunniteltu kaupungin jalkapallohalli maksaisi 1,2 miljoonaa euroa — Kaupunginvaltuusto päättää hallista marraskuussa

Kaupunki voisi saada avustusta noin 100 000 euroa.

Jarmo Pesonen

Tanhuvaaran jalkapallokenttä saataisiin käyttöön myös talvikaudella, jos sinne pystytettäisiin ylipainehalli.
Tanhuvaaran jalkapallokenttä saataisiin käyttöön myös talvikaudella, jos sinne pystytettäisiin ylipainehalli.

Savonlinnan kaupungin Tanhuvaaraan suunnittelema jalkapallohalli maksaisi noin 1,2 miljoonaa euroa. Tekninen lautakunta esittää ylipainehallia varten varattavaksi rahaa kaupungin ensi vuoden talousarvioon.

Talousarviosta päättää kaupunginvaltuusto marraskuussa.

Ylipainehallia suunnitellaan Tanhuvaaran nykyiselle jalkapallokentälle, jossa hiekkatekonurmi muutettaisiin kumirouhepohjaksi. Talviajaksi kentälle laitettaisiin halli, ja kesäksi se purettaisiin pois.

Tanhuvaaran urheiluopisto ja kaupunki ovat neuvotelleet halliasiasta.

Vapaa-aikapäällikkö Simo Rädyn mukaan kaupunki vuokraisi kentän Tanhuvaaran opistolta nimelliseen hintaan. Kaupunki hallinnoisi hallin käyttöä.

Tanhuvaara saisi käyttää hallia päivisin, ja vastapalveluksi Tanhuvaaran puku- ja pesutilat olisivat kaikkien hallin käyttäjien käytettävissä. Tanhuvaara vastaisi myös hallin kiinteistöhuollosta.

Kenttään on Rädyn arvion mukaan mahdollista saada Palloliitolta ja valtiolta avustusta yhteensä noin 100 000 euroa. Hallirakennelmaan avustusta ei saa, joten kenttä ja halli on erotettu talousarvioesityksessä kahdeksi eri määrärahaksi.

Halli voi Rädyn mukaan olla halvempikin, jos kentän materiaaleista tingitään.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset