Jyri Pitkäsen Nähtävyys-teos levittäytyi kaupunkiin — Katso kuvat ja vastaa kyselyyn, minkä pitäisi olla nähtävyys jatkossakin?

Osa opastekylteistä on löytänyt jo uuden paikan kansalaisaktiivisuuden myötä. — Hyvä, että teos elää ja muotoutuu, sanoo Pitkänen.

JYRI PITKANEN

Nähtävyys-kylttejä on nähty eri puolella kaupunkia. Missä kyltit kannattaisi säilyttää?
Nähtävyys-kylttejä on nähty eri puolella kaupunkia. Missä kyltit kannattaisi säilyttää?

Taiteilija Jyri Pitkäsen Nähtävyys-teos on herättänyt keskustelua savonlinnalaisten keskuudessa. Teoksen kyltit ilmestyivät kaupunkiin viime viikolla.

Pitkänen kertoi aiemmin Itä-Savon haastattelussa, että Nähtävyys voi olla mikä vaan paikka. Teoksen tarkoitus on kannustaa kaupunkilaisia katsomaan ympäristöään eri näkökulmista. Samalla Nähtävyys rohkaisee etsimään kaupungista uutta nähtävää ja uusia nähtävyyksiä.

JYRI PITKANEN

Kaikkiaan 41 Nähtävyys-kylttiä on sijoiteltu niin, että osa on Pitkäsen omia valintoja, osa kuultuja legendoja ja osa sattumanvaraisia paikkoja.

Osa kylteistä on löytänyt paikkansa Itä-Savon lukijoiden ehdotusten perusteella. Sellaisia paikkoja ovat muun muassa Putin-liikenneympyrä, Aspivaaran kioski, PataKrouvin kiinteistö...

JYRI PITKANEN

Viime viikon jälkeen osa Nähtävyys-kylteistä on jo vaihtanut paikkaakin. Pitkänen ei sitä harmittele vaan toteaa, että on hienoa, että teos elää.

— Kuulemma jotkut opasteista ovat jo siirtyneet paikoiltaan kansalaisaktiivisuuden myötä tai samasta syystä jopa hävinneet maisemasta kokonaan. Hyvä, että teos elää ja muotoutuu, Pitkänen sanoo.

JYRI PITKANEN

Opasteet ovat riemastuttaneet nyt viikon verran ja opasteet korjataan pois Savonlinnan Uusi Taidemuseo-tapahtuman päätyttyä tänä viikonloppuna.

Muutama Nähtävyydestä voisi jäädä pysyvästikin opasteella merkityiksi. Mitkä mielestäsi ovat sellaisia? Vastaa alla olevaan kyselyyn, ja äänestä suosikkisi. Voit äänestää kolmea eri vaihtoehtoa, sekä lisätä vielä oman ehdotuksesi.

JYRI PITKANEN