Seniorit pääsevät kokeilemaan yhteisöasumista Saarella — Kunta remontoi palvelutalolle vuokra-asuntoja

Vuokramarkkinoille tulee yli kymmenen asuntoa. Aikaa voi viettää yhteisissä tiloissa, mutta jokainen voi itse päättää miten yhteisöllisyyttä hyödyntää.

Katri Levänen

Senioreille suunnatut yhteisöasumisen vuokra-asunnot valmistuvat Saaren palvelutalokiinteistöön kevään aikana. Palvelutalolla sijaitsee myös uimala, kuntosali ja pesula.
Senioreille suunnatut yhteisöasumisen vuokra-asunnot valmistuvat Saaren palvelutalokiinteistöön kevään aikana. Palvelutalolla sijaitsee myös uimala, kuntosali ja pesula.

Parikkalaan Saaren palvelutalolle valmistuu tulevan kevään aikana senioreiden yhteisöasumiseen tarkoitettu vuokra-asumisyksikkö.

Suunnittelutyöt aloitettiin keväällä 2017. Seniori- ja yhteisöasumisen selvitystyöryhmä totesi Saaren palvelutalon tyhjillään olevan osan soveltuvan parhaiten kunnan kiinteistöistä kyseiseen käyttöön.

Lisäksi yhteisöasumisen yksikkö tukee muiden kiinteistön asumisyksiköiden ja palvelujen säilymistä sekä toimintaa. Rakennuksessa sijaitsevat tällä hetkellä muun muassa uimala, kuntosali ja pesula.

Perusparannuskorjaus ja tarvittavat muutostyöt on tarkoitus toteuttaa mahdollisimman kevyesti.

— Hanke etenee nyt syksyllä tehtyihin päätöksiin ja talousarvioon nojaten. Muutoksia lähdetään viemään eteenpäin, mutta ainakin näin alkuun melko pienellä liekillä, kertoo rakentamispäällikkö Heikki Määttänen.

Tarkoitus on, että asuntoja päästään markkinoimaan myöhemmin keväällä ja ne ovat vapaasti kaikkien vuokrattavissa. — Heikki Määttänen

Määttäsen mukaan asunnot käydään kevättalven kuluessa läpi ja parannuksia tehdään muun muassa suihkutiloihin ja keittopisteisiin, jotka mahdollistavat yhteisöasumisen.

Vuokra-asuntojen tarkka määrä ei vielä ole täysin selvillä, mutta Määttänen arvioi markkinoille tulevan yli kymmenen asuntoa.

— Tarkoitus on, että asuntoja päästään markkinoimaan myöhemmin keväällä ja ne ovat vapaasti kaikkien vuokrattavissa. Yhteisissä tiloissa voi viettää aikaa ja valmistaa esimerkiksi ruokaa, mutta on jokaisesta asukkaasta itsestään kiinni kuinka tätä mahdollisuutta hyödyntää, toteaa Määttänen.

Seniorien yhteisöasumisen vuokra-asunnot on tarkoitettu henkilöille, jotka kykenevät omatoimiseen asumiseen. Mahdollisesti tarvittavat lisäpalvelut jokainen asukas hakee itse.