Influenssarokotukset käynnistyvät Parikkalassa ensi viikolla

Influenssan oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin flunssan eli nuhakuumeen. Influenssassa erityisesti kuume ja lihassäryt ovat keskimäärin ankarammat ja ne voivat vakavimmillaan johtaa sairaalahoitoon.

Mika Strandèn

Eksoten kausi-influenssarokotukset alkavat lokakuun lopussa.
Eksoten kausi-influenssarokotukset alkavat lokakuun lopussa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) kausi-influenssarokotukset alkavat Parikkalan alueellakin lokakuun lopussa.

Joukkorokotukset aloitetaan lokakuun lopussa ja niitä annetaan rokotusaikataulun mukaisesti joulukuulle saakka. Kausi-influenssarokotuksia annetaan Eksoten terveys- ja hyvinvointiasemilla, Malla- ja Mallu-autossa, Iso apu -palvelukeskuksissa, neuvoloissa ja kouluissa sekä opiskelijoiden terveyspalveluissa.

Kaikkien toimipisteiden rokotusaikataulut ja -paikat löytyvät Eksoten verkkosivuilta täältä.

Eksote kannustaa maakuntalaisia ottamaan maksuttoman kausi-influenssarokotteen. Rokote kannattaa ottaa myös silloin, jos omassa lähipiirissä on henkilö, jolla on suurentunut riski sairastua vakavaan influenssaan.

— Jotta rokottaminen etenee sujuvasti, olisi asiakkaan hyvä pukeutua niin, että käsivarren saa helposti esiin. Rokotuksissa pitää esittää myös Kela-kortti, toteaa palvelupäällikkö Satu Simolin tiedotteessa.

Influenssan oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin flunssan eli nuhakuumeen. Influenssassa erityisesti kuume ja lihassäryt ovat keskimäärin ankarammat ja ne voivat vakavimmillaan johtaa sairaalahoitoon.

Kausi-influenssarokotteissa ei ole tehosteainetta. Maksuttoman rokotteen saantiin riittää oma ilmoitus.

Fakta: Eksoten influenssarokotukset

Neuvoloiden joukkorokotuspäivä on maanantait 29. lokakuuta ja 10. joulukuuta.

Opiskelijoiden terveyspalveluissa rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta 6. marraskuuta alkaen.

Riskiryhmiin kuuluvat esikoululaiset ja peruskoululaiset saavat influenssarokotteen vain ajanvarauksella koulunsa terveydenhoitajalta.

Malla-ja Mallu-autossa rokotukset aloitetaan maanantaina 29. lokakuuta.

Terveys- ja hyvinvointiasemilla rokotuksen saa ilman ajanvarausta 12. marraskuuta alkavalla viikolla. Poikkeuksina ovat Korvenkylän ja Lauritsalan toimipisteet, joissa rokotetaan jo 29. lokakuuta.

Suomessa maksuttomaan influenssarokotteeseen on oikeutettu muun muassa jokainen 65 vuotta täyttänyt, sairautensa tai hoitonsa takia riskiryhmään kuuluva, 6 kuukauden — 6 vuoden ikäiset lapset, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden (kuten ikääntyneiden ja vastasyntyneiden) lähipiiri, raskaana olevat naiset, varusmiespalvelukseen astuvat miehet sekä vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset.

Lähde: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri