Savonlinnalaiset tiukkasivat ministeri Hanna Kososelta (kesk.) mielipidettä seudun sote-suunnasta — "Saatan olla tylsä", ministeri vastasi mutta piti kiinni hallituksen toimintatavoista

Ministeri Hanna Kosonen muistutti, että sote-ratkaisu kuuluu perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) toimialaan ja että hallituksen ministerit eivät kommentoi toistensa toimialaa.

Jaana Hänninen

Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen ja  Savonlinnan kaupunginhallituksen jäsen Tuukka Suomalainen vaihtoivat torstain yleisötilaisuuden jälkeen sanasen ministeri Hanna Kososen kanssa. Savonlinnan keskustan järjestämä yleisötilaisuus oli pääkirjasto Joelissa.
Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen ja Savonlinnan kaupunginhallituksen jäsen Tuukka Suomalainen vaihtoivat torstain yleisötilaisuuden jälkeen sanasen ministeri Hanna Kososen kanssa. Savonlinnan keskustan järjestämä yleisötilaisuus oli pääkirjasto Joelissa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) ei Savonlinnan keskustan torstaina järjestämässä kahvitilaisuudessa antanut suoraa vastausta kysymykseen siitä, tukeeko hän seudun kuntien pyrkimystä päästä Pohjois-Savon soteen.

Kosonen muistutti, että sote-ratkaisu kuuluu perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) toimialaan ja että hallituksen ministerit eivät kommentoi toistensa toimialaa.

— Saatan olla tylsä, mutta näin hallitus toimii. Hallituksessa tämä asia on vielä kesken. Sieltä tullaan sitten yhdessä hallituksen linjan kanssa ulos. Kosonen sanoi.

— Mutta savonlinnalaisten äänestämänä siellä olen, eikä varmaan ole yllätys, jos teidän puolestanne siellä töitä teen, Kosonen sanoi.

— Tulkitsen tuon positiiviseksi, sanoi Unto Sinkkonen, joka oli yksi sotesta kyselleistä.

Sanomalehti Itä-Savo kysyi Kososelta, mitä Kosonen nyt tuumii kirjeestä, jonka hän yhdessä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) kanssa lähetti Savonlinnan seudun kuntapäättäjille lokakuussa.

Kososen mukaan lokakuun kirjeen tarkoituksena oli kertoa, mitä hallituksessa oli siihen mennessä päätetty.

— Tilanne on edelleen sama. Maakuntarajat tulevat olemaan sote-alueen rajat. Keskustalla on ollut se ajatus, että 18 maakuntaa olisivat nykyiset maakunnat. Mutta kuten sanoin, katsotaan, mikä on hallituksen kanta. Kosonen sanoi.

"Hyvä oli, että yleisö nosti kysymyksen esille"

Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen (kesk.) tulkitsi tilaisuuden jälkeen Sinkkosen tavoin, että tilaa Savonlinnan seudun kaipaamalle arvioinnille saattaisi olla. Hän tai kukaan muu seudun päättäjistä ei ryhtynyt haastamaan Kososta julkisesti sote-kysymyksillä. Muista asioista Kososelta kyllä kyseltiin.

— Lähtökohtana meillä on, että annetaan työrauha. Mutta hyvä oli, että yleisö nosti kysymyksen esille, Nousiainen sanoi.

Kommentoidut