Taitava Me -hanke avaa uusia nuorten työpajoja ja kerhoja – Tarjolla täysin ilmaiseksi esimerkiksi roolipelaamista ja sarjakuvapiirtämistä

Hanke tarjoaa kerhotoimintaa 16–29-vuotiaille nuorille ilmaiseksi.

Roolipelikerhoa sekä sarjakuvapiirtämisen työpajaa järjestetään Ohjaamon tiloissa Savonlinnan Sääminkitalolla.
Roolipelikerhoa sekä sarjakuvapiirtämisen työpajaa järjestetään Ohjaamon tiloissa Savonlinnan Sääminkitalolla.

Savonlinnassa käynnistyy tammikuussa nuorille suunnattu uusi roolipelikerho, joka kokoaa larppauksesta kiinnostuneita harrastajia kokoontumaan yhteen, kertoo kerhoa järjestävä Taitava Me -hanke tiedotteessaan.

Kerhon ohjelma koostuu viikoittain vaihtuvista aiheista, esimerkiksi hahmojen luominen, proppaus, pöytäroolipelit ja eläytymisharjoitukset. Kerhossa ohjaajana toimii kokenut roolipelien järjestäjä ja Taidelukion liveroolipelikurssin opettaja Jaakko Rinne. Roolipelikerho pidetään keskiviikkoisin kello 17 Ohjaamon tiloissa, ja kevätkauden ohjelmaa suunnitellaan yhdessä ennakkoon ilmoittautuneiden kanssa. Ensimmäinen kerhokerta järjestettiin 13. tammikuuta.

Ohjaamolla järjestetään myös tästä viikosta eteenpäin maanantaisin sarjakuvapiirtämisen työpajoja, joissa ohjaajana toimii kuvataiteilija Juho Sihvonen.

Sihvosen johdolla The Amazing Sarjakuva -workshopeissa työstetään omia sarjakuvia ja tarinoita supersankariteemalla. Sarjakuvien lukemisesta ja piirtämisestä kiinnostuneille järjestetään lisäksi maanantaina 25. tammikuuta teemailta pääkirjasto Joelissa kello 17–19.

Lukemisesta kiinnostuneet voivat myös kevään 2021 aikana ottaa osaa uuteen lukupajatoimintaan, jota järjestetään yhteistyössä kirjaston kanssa. Lisätietoja työpajatoiminnasta ja ilmoittautuminen onnistuu osoitteessa taitava.me. Sivustolla voi käydä vinkkaamassa myös oman harrastusidean hanketiimille.

Timo Seppäläinen

Juho Sihvonen ohjaa sarjakuvapiirtämisen pariin Taitava Me -hankkeen työpajassa.
Juho Sihvonen ohjaa sarjakuvapiirtämisen pariin Taitava Me -hankkeen työpajassa.

Kaikkeen Taitava Me -toimintaan voi ottaa osaa ilman aiempaa kokemusta ja osallistuminen on maksutonta.

Savonlinnan kesäyliopiston viime syksynä käynnistynyt Taitava Me -hanke järjestää uutta harrastustoimintaa 16–29-vuotiaille Savonlinnan seudun nuorille. Hanke myös kerää nuorilta ideoita uusiin taiteen ja tekemisen harrastustoimintoihin liittyen.

Työpajoissa ja kerhoissa kokeillaan uutta ja kehitytään harrastuksissa alan ammattilaisten opastuksella. Taitava Me -hanketta rahoittavat Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ESR - kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelma ja Savonlinnan kaupunki.

Kolmivuotisen hankkeen aikana avataan monipuolisia taiteen ja tekemisen työpajoja Savonlinnan alueella, paikallisissa kulttuuri- ja vapaa-ajan ympäristöissä. Hankkeen tavoitteena on tukea nuorten hyvinvointia, syrjäytymisen ehkäisemistä ja työelämätaitojen kehittymistä. Hankkeessa kehitetään toimia, joilla aktivoidaan nuoria omaehtoisesti tuotettuun, matalan kynnyksen harrastustoimintaan.

Kerhojen tilana toimiva Savonlinnan seudun Ohjaamo sijaitsee Savonlinnan keskustassa osoitteessa Sääminginkatu 6.