Miltä Savonlinnan seutukunta näyttää vuonna 2050? — Alue- ja väestötutkija Timo Aro kertoo ja yrittäjä Janne Neuvonen kommentoi

Etelä-Savon Tiedeseuran järjestämässä tilaisuudessa pureudutaan Savonlinnan seudun väestörakenteen muutokseen.

Jaakko Avikainen

Seutujen elinvoimaisuuksien ja muuttoliikkeen asiantuntija Timo Aro luennoi Savonlinnassa keskiviikkona.
Seutujen elinvoimaisuuksien ja muuttoliikkeen asiantuntija Timo Aro luennoi Savonlinnassa keskiviikkona.

Etelä-Savon Tiedeseura järjestää Savonlinnassa keskiviikkona luentotilaisuuden, jonka aiheena on Savonlinnan seudun väestörakenteen muutos.

Tilaisuuden otsikossa kysytään: Miltä Itä-Savo näyttää vuonna 2050? Muun muassa tätä kysymystä pohtii alustuksessaan alue- ja väestötutkija, valtiotieteen tohtori Timo Aro konsulttiyhtiö MDI:stä.

Aro on tunnettu ja paljon siteerattu tukija, joka on viime vuosina osallistunut aktiivisesti kaupunkien kehittämispolitiikkapohdintoihin, alueiden rakennemuutos- ja elinvoima-analyyseihin sekä kuntarakennetarkasteluihin.

Aroa on kuvailtu alansa parhaaksi asiantuntijaksi Suomessa. Hän on keskittynyt työssään nimenomaan taantuvien alueiden väestönkehityksen tutkimiseen. Myös hänen väitöskirjansa käsitteli alue- ja väestökehitystä sekä muuttoliikettä.

Ennen siirtymistään konsulttiyhtiön palvelukseen vuonna 2017 hän työskenteli kotikaupunkinsa Porin kehittämispäällikkönä.

Savonlinnalaislähtöinen yrittäjä Janne Neuvonen on joutunut siirtämään kasvuyrityksensä Savonlinnasta Vantaalle, koska ei löytänyt täältä työvoimaa media-alan yritykseensä. 
Savonlinnalaislähtöinen yrittäjä Janne Neuvonen on joutunut siirtämään kasvuyrityksensä Savonlinnasta Vantaalle, koska ei löytänyt täältä työvoimaa media-alan yritykseensä. 

Aron alustusta kommentoivat BCaster Oy:n toimitusjohtaja Janne Neuvonen sekä Savonlinnan kaupungin elinkeinoasiamies Matti Skyttä.

Savonlinnasta kotoisin olevan Neuvosen perustama BCaster Oy on viime vuosina voimakkaasti kasvanut media-alan yhtiö, joka joutui muuttamaan toimintansa Savonlinnasta Vantaalle paremman työvoiman saatavuuden takia.

Vielä Savonlinnassa asuessaan Neuvonen oli Savonlinnan yrittäjien puheenjohtaja ja kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Sakken puheenjohtaja.

Matti Skyttä vastaa työssään Savonlinnan elinkeinopalveluissa esimerkiksi yritysneuvonnasta ja -rahoituksesta, kasvuyrityspalveluista, investointi- ja kehittämispalveluista sekä sijoittumisneuvonnasta.

Tiedeseuran mukaan tilaisuuden järjestämisen taustalla on julkisuudessa ja monissa keskusteluissa esiin noussut huoli Savonlinnan ja muiden tämän kaltaisten seutujen tulevaisuudesta.

Tilaisuus pidetään Heikinpohjan koululla entisen OKL:n auditoriossa. Tilaisuus on avoin kaikille ja aluksi on kahvitarjoilu.

Savonlinnan seutu väestörakenteen muutoksen kourissa — miltä Itä-Savo näyttää 2050? Luento- ja keskustelutilaisuus Heikinpohjan koulun auditoriossa (ent. OKL) ke 9.10. klo 18.

Uusimmat uutiset