Katso video: Kaj ja Erja Turunen kertovat itsenäisyyspäivän rituaaleista — Presidentinlinnaan viedään terveisiä Savonlinnasta

Kaj Turusen asuvalinta oli helppo ja perinteinen. Erja Turusen viime vuotista pukua on uudistettu. Sen on suunnitellut ja uudistanut savonlinnalaislähtöinen Aada Muhonen.

Timo Seppäläinen

Aada Muhonen suunnitteli Erja Turusen puvun vuosi sitten. Tänä vuonna pukuun on tehty muutoksia Suomen juhlavuoden kunniaksi.
Aada Muhonen suunnitteli Erja Turusen puvun vuosi sitten. Tänä vuonna pukuun on tehty muutoksia Suomen juhlavuoden kunniaksi.

Savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen (sin.) ja puoliso Erja Turunen valmistautuvat itsenäisyyspäivän viettoon Helsingissä. Erja Turunen on iltapäivällä vielä meikattavana, ja Kaj Turunen ennättää hetken hengähtää.

Turusille vierailu Linnan juhlissa on jo seitsemäs.

— Itsenäisyyspäivä on viime vuosina kulunut Helsingissä. Tuomikirkossa olemme yleensä käyneet. Sitten rituaaleihin kuuluu tämä rouvan laittautuminen. Minulla on puku suunniteltu jo valmiiksi ja se on samantyyppinen joka vuosi, Turunen naurahtaa.

Minulla on puku suunniteltu jo valmiiksi ja se on samantyyppinen joka vuosi.

Erja Turusen puku on tänä vuonna uudispuku. Puvun suunnitteli vuosi sitten savonlinnalaislähtöinen Aada Muhonen. Puku on sama, mutta vähän uudistettu.
— Ihana Aada teki tähän nyt vähän muutoksia. Tämä korostaa itsenäisyyttä, koska on marjoja mukana.

Turuset odottavat illan juhlalta jotain pientä erityistä.

— Koko vuosi on ollut tällaisia erilaisia juhlatapahtumia, ja nyt Linnan juhliin kulminoituu, Kaj Turunen sanoo.

— Miusta on ihanaa olla mukana historian havinassa. Olla pala kaikkea ja viedä Savonlinnasta terveisiä, puoliso lisää.

Katso videolta, millaisissa tunnelmissa Turuset ovat ennen presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa.

Kuvaus ja haastattelu: Soila Puurtinen