Syyttäjä vaatii taposta yli yhdeksän vuoden vankeustuomiota — Oikeuslääkärin mukaan Anni Törn oli saanut päähänsä ainakin viisi iskua

Käräjäoikeuden mukaan henkirikoksen tuomio pyritään antamaan 17. joulukuuta. Oikeuslääkäri toisti iltapäivällä useampaan kertaan, ettei vammojen perusteella voi aivan tarkkaan sanoa montako varsinaista lyöntiä uhri on saanut osakseen.

Tuija Pauhu

Anni Törnin tapon oikeuskäsittely Etelä-Savon käräjäoikeuden Savonlinnan istuntosalissa jatkui perjantaina. Kuvassa oikealla syytetty selin. Vieressä puolustusasianajaja Jyrki Piiparinen.
Anni Törnin tapon oikeuskäsittely Etelä-Savon käräjäoikeuden Savonlinnan istuntosalissa jatkui perjantaina. Kuvassa oikealla syytetty selin. Vieressä puolustusasianajaja Jyrki Piiparinen.

Etelä-Savon käräjäoikeudessa Savonlinnassa jatkettiin perjantaina savonlinnalaisen Anni Törnin viime kesänä tehdyn henkirikoksen käsittelyä.

Kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpää vaati iltapäivällä syytetyllä yli yhdeksän vuoden ehdotonta tuomiota taposta.

Puolustus on myöntänyt pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen, ja sen mielestä rangaistuksen tulisi olla alle 7 vuotta vankeutta.

Oikeus antoi asiassa kello 16 jälkeen välipäätöksen. Sen mukaan tuomio pyritään antamaan 17. joulukuuta. Syytetty pysyy vangittuna.

Iltapäivän aluksi kuultiin oikeuslääkäriä, joka kertoi, että uhri oli saanut päähänsä ainakin viisi ihmisen aiheuttamaa iskua.

Erityisesti päähän kohdistunut väkivalta oli ollut niin voimakasta ja vammat olivat muutenkin niin laaja-alaisia, että oikeuslääkäri on luokitellut teon henkirikokseksi.

Anni Törn oli saanut aivoruhjeen ja harvinaisen niskavamman,jotka olivat edellyttäneet voimakasta väkivaltaa.

Niskavamma on lääkärin mukaan tyypillinen esimerkiksi liikenneonnettomuuksissa.

Oikeuslääkäri toisti useaan kertaan, ettei vammojen perusteella voi aivan tarkkaan sanoa montako varsinaista lyöntiä uhri on saanut osakseen.

- Pään alueella niitä on ainakin viisi, hän sanoi.

Oikeuslääkärille esitti kysymyksiä syyttäjä, asianomistajien asianajaja ja muutaman lisäkysymyksen esitti myöskin syytetyn asianajaja.

Aamupäivällä oikeus otti vastaan henkilötodistelua.

Syyttäjä halusi tietää millaisia yksittäisiä muistikuvia vastaajalla oli asunnolta, jossa Anni Törn joutui henkirikoksen uhriksi.

Vastaaja toisti edelleen, ettei hänellä ole muistikuvia humalatilan vuoksi tapahtumista eikä hän oman mielentilansa vuoksi pystynyt ymmärtämään tapahtumia.

Syyttäjä ihmetteli sitä, miksi vastaaja oli  kuitenkin tapahtumien jälkeen oli toiminut hyvin loogisesti lähtiessään piilottamaan Törnin ruumiin.

Aamupäivän oikeudenistunnosta enemmän täällä.

Lisätty tieto syyttäjän rangaistusvaatimuksesta kello 16.

Lisätty tieto oikeuden välipäätöksen harkinnasta kello 16.12.

Lisätty tieto käräjäoikeuden välipäätöksestä kello 16.20.