SuPer huolissaan hoitajien jaksamisesta Savonlinnan kotihoidossa — Puheenjohtaja Paavola vaatii työnantajilta vastuunkantoa

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo, ettei laadukkaasta hoidosta ja hoivasta voida puhua, jos henkilökuntaa on liian vähän. Savonlinnan kotihoitoon lisättiin tänä vuonna kuusi vakanssia toivotun 20 sijaan.

Jaana Hänninen

SuPerin puheenjohtaja on tavannut torstaina Savonlinnassa alan työnantajia ja liiton jäseniä. 
SuPerin puheenjohtaja on tavannut torstaina Savonlinnassa alan työnantajia ja liiton jäseniä. 

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on huolissaan hoitajien työssä jaksamisesta Savonlinnan kotihoidossa, kerrotaan liiton tiedotteessa.

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolan mielestä kotihoidon henkilökuntaa on liian vähän. Savonlinnassa kuluvan vuoden budjettiin ehdotettiin 20 uutta lähihoitajan vakanssia kotihoitoon, mutta vain kuusi vakanssia lisättiin.

— Tällöin ei voida puhua kuntouttavasta työotteesta ja laadukkaasta hoidosta ja hoivasta, Paavola sanoo SuPerin tiedotteessa.

— Vajaalla henkilöstöllä työskentely kuormittaa työntekijöitä, vaarantaa työhyvinvointia sekä potilas- ja asiakasturvallisuutta.

Superilaisten mukaan kotona hoidetaan yhä monisairaampia ja huonokuntoisempia asiakkaita, ja heidän hoitonsa on entistä vaativampaa. Paavola penää työnantajalta vastuunkantoa tilanteessa. Alueen superilaiset vetoavat päättäjiin, että henkilökuntaa saataisiin enemmän.

Superin tiedotteen mukaan Savonlinnan kotihoidossa on ongelmia myös johtamiseen ja optimointityökalun käyttöön liittyen. Liitto korostaa, ettei hoitaja voi tehdä työtään hyvin, mikäli siihen ei anneta mahdollisuuksia.

— Edellytysten tarjoaminen on työnantajan tehtävä, tiedotteessa sanotaan.

Liiton puheenjohtaja Silja Paavola vierailee tänään Savonlinnassa ja on tavannut työnantajien edustajia sekä liiton jäseniä.

SuPerissa on noin 90 000 jäsentä, jotka työskentelevät sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä kasvatusalalla julkisella ja yksityisellä sektorilla.