Ulkomaalainen nainen tai naiset varastivat koruja ja rahaa Mikkelissä perjantaina – "Jos vahinko sattuu, niin hätäkeskukseen kannattaa soittaa heti"

Poliisin mukaan on mahdollista, että kyse on kiertävästä porukasta, jotka kulkevat kaupungista toiseen.

Itä-Suomen poliisilaitokselle on tehty kolme erillistä rikosilmoitusta perjantailta 14. elokuuta Mikkelin keskustassa tapahtuneista varkauksista.

Kahdessa tapauksessa ulkomaalainen nainen oli mennyt kävelemässä olleen iäkkäämmän naisen luokse kysymään ajo-ohjeita. Samalla naisten kaulasta oli anastettu aito kaulakoru ja laitettu rihkamakoru tilalle.

Yhdessä tapauksessa ulkomaalainen nainen oli mennyt Mikkelissä naisen luokse ja pyytänyt rahaa varainkeruuseen, jolloin naisen lompakosta oli siepattu rahaa.

– Meillä on aika hatarat tuntomerkit tekijöistä, koska totta kai tällainen tapahtuma aina yllättää, sanoo rikosylikonstaapeli Ismo Venäläinen Itä-Suomen poliisista.

Havaintojen mukaan rikoksesta epäillyt naiset lähtivät paikalta tummansinisellä autolla, jossa oli kyydissä kaikkiaan kaksi naista ja yksi mies.

– Ainakin yhdessä tapauksessa näistä tekijä oli noin 160 senttimetriä pitkä, tummatukkainen, hiukset nutturalla ja tummiin vaatteisiin pukeutunut, Venäläinen kuvailee.

Rikokset sattuivat kello 11.30–12.45 välillä.

"Kyse voi olla kiertävästä porukasta"

Venäläinen muistuttaa, että epäilyttäviin lähestymisyrityksiin kannattaa suhtautua aina varauksella ja yrittää laittaa mieleen lähestyneen henkilön ja mahdollisen pakoauton tuntomerkkejä.

– Jos vahinko on syntynyt, niin kannattaa soittaa heti 112 numeroon ja tehdä ilmoitus. Tällaisessa tapauksessa ei tarvitse aristella hätäkeskukseen ilmoittamista, vaan tehdä ilmoitus heti paikan päältä, Venäläinen neuvoo.

Venäläisen mukaan on mahdollista, että kyse on kiertävästä porukasta, jotka kulkevat kaupungista toiseen.