70 000 kiloa muovia säästyy, kun Joroisissa ruukkuyrttejä tuottava Famifarm siirtyy käyttämään biohajoavia ruukkuja — pussistakin tulossa muoviton vielä tänä vuonna

Marleena Liikkanen

Ruukkusalaatteja tuottava Järvikylä Joiroisissa siirtyy kokonaan muovittomaan pakkaamiseen tämän vuoden aikana.
Ruukkusalaatteja tuottava Järvikylä Joiroisissa siirtyy kokonaan muovittomaan pakkaamiseen tämän vuoden aikana.

Joroisissa toimiva Famifarm lopettaa tänä keväänä muovin käytön ruukkujen raaka-aineena kaikissa salaateissaan ja yrteissään. Famifarm kasvattaa tuoreyrttejä ja -salaatteja tuotenimellä Järvikylä. Yritys on alansa markkinajohtaja Suomessa.

Kalkkipohjainen biohajoava ruukku helpottaa jätteidenkäsittelyä niin koti- kuin ammattikeittiöissäkin, kun turvepaakun voi heittää ruukkuineen biojätteeseen. Maatuvaan ruukkuun siirtyminen vähentää muovia Järvikylä-tuotteissa yli 70 000 kg vuodessa.

Uudet ruukut ja kuljetusalustat ovat 100-prosenttisesti biohajoavia ja GMO-vapaita. Ruukun kanssa samaan aikaan uudistuu myös pakkauksen ilme ja logo.

Famifarmin tavoitteena on siirtyä kokonaan muovittomiin pakkauksiin vielä kuluvan vuoden aikana.

Kevään ruukku-uudistus on ensimmäinen vaihe, ja myöhemmin keväällä ruukkujen kuljetuslaatikoissa olevat alustat vaihdetaan ympäristöystävällisiksi. Loppuvuodesta myös tuotteiden pussi vaihdetaan muovittomaksi.

Uudet pussit tullaan valmistamaan Welmu Internationalin kehittämästä Woodly-materiaalista, jonka pääraaka-aine on havusellu. Järvikylä ottaa uuden materiaalin käyttöön pakkauksissaan ensimmäisenä tuoretuoteyrityksenä.

Luetuimmat