Hopearannassa, Rosinassa ja Joosepissa avoimet ovet maanantaina

Soila Puurtinen

Hopearannan ja Iltakodin osuus Savonlinnan kantakaupungin palveluasumisen paikoista
on yli 40 prosenttia. Yhtiöiden palkkalistoilla on noin sata hoiva-alan ammattilaista. Arkistokuva.
Hopearannan ja Iltakodin osuus Savonlinnan kantakaupungin palveluasumisen paikoista on yli 40 prosenttia. Yhtiöiden palkkalistoilla on noin sata hoiva-alan ammattilaista. Arkistokuva.

Savonlinnalaiset palvelutalot Hopearanta ja Iltakoti järjestävät avointen ovien päivän maanantaina 9. syyskuuta kello 13—17 Hopearannan Palvelutalossa (Punkaharjuntie 7), Palvelutalo Rosinassa (Olavinkatu 20) ja Hoivakoti Joosepissa (Nojanmaanlahdentie 63).

Hopearannan Palvelutalon, Palvelutalo Rosinan ja Hoivakoti Joosepin taustalla vaikuttaa kaksi paikallista yleishyödyllistä yhteisöä; Savonlinnan Hopearanta ry ja Savonlinnan Iltakoti ry.

Vaikka molemmat yhdistykset ovat yhtiöittäneet hoivapalvelut tytäryhtiöilleen, toimintaa ohjaa yhdistysten mukaan vahvasti emoyhdistysten arvot ja yleishyödyllinen toimintatapa.

Tytäryhtiöt Hopearanta Oy ja Iltakoti Oy eivät esimerkiksi jaa osinkoja omistajilleen. Mahdolliset voittovarat käytetään toimintojen tukemiseen ja kehittämiseen, viime kädessä asukkaiden hyväksi. Tunnustuksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä Iltakoti Oy:lle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus ja Hopearanta Oy:lle vastaavasti on myönnetty Avainlippu-tunnus.

— Yhteiskunnallinen yritys -merkki kuvaa erinomaisesti Iltakoti Oy:n toimintastrategiaa. Tavoitteemme ei ole maksimoida voittoja, vaan varmistaa asukkaittemme hyvä hoito ja huolehtia työntekijöidemme hyvinvoinnista kierrättäen mahdolliset voittovarat takaisin toimintaan. Olemme ylpeästi yhteiskunnallinen yritys, toteaa Iltakoti Oy:n toimitusjohtaja Jari Leskinen tiedotteessa.

Luetuimmat