Mäntyharjun henkirikoksesta epäiltyjä kuultu — toinen yhä vaitonainen

Todistajien lausunnot tukevat poliisin mukaan hyvin toisiaan.

Tanja Rihu

Poliisi sai toisen miehistä kiinni pian Kauppatiellä tapahtuneen ampumisen jälkeen. Toinen miehistä otettiin kiinni myöhemmin iltapäivällä.

Kesäkuun alussa Mäntyharjulla tapahtuneen ampumatapauksesta tutkinta on jatkunut kahden tapauksesta epäillyn kuulusteluilla.Tutkinnanjohtaja Juha Paukkusen mukaan toinen epäillyistä on lähtenyt avaamaan illan tapahtumia
— Toinen taas ei oikein suostu muistamaan mitään asiasta, Paukkunen harmittelee.

Epäiltyjen lisäksi poliisi on kuulustellut useita todistajia. Niiden perusteella on Paukkusen mukaan saatu hyvä kuva tapahtumien kulusta.
— Kertomukset tukevat hyvin toisiaan. Lausunnot ovat yhteneväisiä sen suhteen miten ampumistapahtuma on kehittynyt ja kuinka monta laukausta on ammuttu.

Seuraavaksi odotetaan tekniseen rikospaikkatutkintaan liittyviä lausuntoja KRP:n rikoslaboratoriosta. Poliisilla on alustava käsitys teon motiiveista, mutta tutkinta niidenkin osalta jatkuu. Käytettyyn ampuma-aseeseen ja rikoksentekijöiden rooleihin tapahtuman yhteydessä ei poliisi ota vielä kantaa. Esitutkinnassa rikosnimikkeenä on murha.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.