Heinäveden kaivoshankkeen vastustajat pettyneitä kuntaan — Toivovat kaivosta vastustavan kuntalaisaloitteen käsittelemistä uudelleen ja valtuustossa asti

Heinäveden grafiittikaivoshanketta vastustava Pro Heinävesi -yhdistys on pettynyt kunnalle luovuttamansa kuntalaisaloitteen käsittelyyn.

Kunnanhallitus päätti maanantaina seurata kaivoshankkeen etenemistä ja ottaa siihen virallisesti kantaa vasta kaivoslupaa haettaessa.

Vastustajien mielestä tämä ei riitä, vaan kunnan pitäisi aktiivisesti asettua vastustamaan kaivoshanketta.

Yhdistys toivoo, että yli 3000 ihmisen allekirjoittama kuntalaisaloite käsitellään uudelleen ja seuraavaksi valtuustotasolla.  

Heinäveden grafiittikaivosta on suunnitellut englantilainen pörssiyhtiö Beowulf Mining. Yhtiön toimitusjohtaja Kurt Budge vieraili Heinävedellä muutama viikko sitten.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet