Pohjois-Karjalan maakuntahallitus puoltaa Heinäveden siirtymistä Etelä-Savosta Pohjois-Karjalan maakuntaan

Maakuntahallituksen mielestä muun muassa kulttuuriset ja historialliset perinteet tukevat maakuntavaihdosta.

Heinäveden kunta

Vanha savolainen pitäjä, luostarien lisäksi maailman toiseksi suurimmasta puukirkostaan kuulu Heinävesi hakeutuu virallisesti osaksi Pohjois-Karjalaa.
Vanha savolainen pitäjä, luostarien lisäksi maailman toiseksi suurimmasta puukirkostaan kuulu Heinävesi hakeutuu virallisesti osaksi Pohjois-Karjalaa.

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus päätti tänään maanantaina antaa valtionvarainministeriölle lausunnon, jossa se puoltaa Heinäveden kunnan ehdottamaa siirtymistä Etelä-Savon maakunnasta Pohjois-Karjalan maakuntaan.

Maakuntaliiton näkemyksen mukaan nykyiset Pohjois-Karjalan kunnat ja Heinävesi muodostavat yhdessä toiminnallisesti sekä alueen suunnittelun ja kehittämisen kannalta tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden.

Muun muassa asiointi- ja palveluyhteydet, työssäkäyntiliikenne, kuntien yhteistoiminta sekä järjestöyhteistyö tukee maakunnan vaihtoa. Heinävesi kuuluu useisiin laaja-alueisiin kuntayhtymiin, joiden muut jäsenet ovat Pohjois-Karjalan alueelta.

Myös kulttuuriset ja historialliset perinteet tukevat Pohjois-Karjalan maakuntahallituksen mielestä esitettyä maakuntavaihdosta.

 

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet