Kauppalehden uutispäällikkö ehdottaa Savonlinnaan matkailualan yliopistoa

Janne Pöysti muistuttaa, että opetustilat ja opiskelija-asunnot kaupungissa olisivat valmiina.

Kauppalehden uutispäällikkö ehdottaa Savonlinnaan matkailualan yliopistoa

Savonlinnan kaupungin tilanne kiinnostaa uuden hallituksen ja paikallisten ihmisten lisäksi myös valtakunnallista lehdistöä. Tiistain Kauppalehdessä julkaistussa kolumnissa esitetään matkailualan ylimmän opetuksen aloittamista Savonlinnassa.

Kolumnin kirjoittanut uutispäällikkö Janne Pöysti muistuttaa, että nykyisin matkailututkimusta voi opiskella yliopistollisena pääaineena ainoastaan Lapin yliopistossa Rovaniemellä. Pöysti kysyy, olisiko mahdollista, että Itä-Suomen yliopisto tarjoaisi mahdollisuutta opiskella ja tutkia matkailua, ja ”jos Saimaasta on tulossa kovaa vauhtia uusi Lappi, miksei matkailualan yliopistotutkimista voisi antaa myös Saimaan rannalla Savonlinnassa”.

Pöystin mukaan ”Juha Sipilän hallitus pakkosiirsi” opettajankoulutuksen Joensuuhun, jolloin kaupungista lähti kerralla suuri joukkoa yliopiston työpaikkoja ja vielä suurempi joukko opiskelupaikkoja. Kirjoittaja muistuttaa, että ”Savonlinnassa olisi yliopistolle tilat valmiina. Myös opiskelija-asuntoja löytyisi hyvin.”