Savolan mysteeripahoinpitely ei ole tullut poliisin tietoon

Poliisi ei suosittele "kouluttamista" eli oikeuden ottamista omiin käsiin.

Laura Hakalisto

Savonlinnan poliisille ei ole tullut ilmoitusta somekeskustelua herättäneestä pahoinpitelystä.
Savonlinnan poliisille ei ole tullut ilmoitusta somekeskustelua herättäneestä pahoinpitelystä.

Facebookin Puskaradio Savonlinna -ryhmässä keskustellaan vilkkaasti vanhukseen kohdistuneesta hyökkäyksestä, joka olisi sattunut Savolassa viime perjantaina. Keskustelussa esiin tulleiden tietojen mukaan iäkkään invalidimiehen kimppuun olisi hyökännyt kolmen nuoren miehen ryhmä.

Puskaradio-ryhmän jäsenet ovat tapauksesta järkyttyneitä ja pahoittelevia kommentteja keskusteluun on kertynyt useita.

Savonlinnan poliisille tietoa tapauksesta ei kuitenkaan ole tullut. Rikoskomisario Jouni Väisänen Savonlinnan poliisiasemalta sanoo, että viikonlopulta ei ole kirjattu kertomukseen sopivaa pahoinpitelytapausta.

Yhteys yleiseen hätänumeroon

Väisänen suosittelee, että akuuteissa pahoinpitelytapauksissa, jotka vaativat poliisin toimenpiteitä, tulisi aina ottaa yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112. Näin tulisi toimia sekä sivullisten silminnäkijöiden että luonnollisesti myös asianomistajan, eli uhrin itsensä.

Facebook-keskustelun edetessä keskusteluun osallistujat ehdottavat myös hyökkääjien ”kouluttamista”, eli ilmeisesti oikeuden ottamista omiin käsiin ja väkivallan kohdistamista hyökkääjiin. Tähän poliisilla on selkeä kanta:

— On parasta, että viranomaiset hoitavat nämä asiat, kenenkään ei kannata lähteä toteuttamaan oman käden oikeutta, Väisänen sanoo.