Tiistain saldo Essotessa: 11 uutta koronatartuntaa – Tartunnat liittyvät maanantaina uutisoituun tautiketjuun

Altistumisia on voinut tapahtua perjantaina 18.9. Amarillossa (kello 18–20) ja ravintola Kumarissa (kello 12–14).

Taru Hokkanen

Uusia koronatapauksia on löydetty viikonloppuna ilmaantuneesta tartuntaryppäästä Mikkelissä.
Uusia koronatapauksia on löydetty viikonloppuna ilmaantuneesta tartuntaryppäästä Mikkelissä.

Essoten alueella on todettu alkuviikon aikana 23 uutta koronavirustapausta. Essote kertoi maanantaina 12 koronatartunnasta ja tiistaina samasta ryppäästä löytyi 11 uutta positiivista tapausta.

– Tartunnat liittyvät vapaa-ajalla vietettyyn tilaisuuteen. Suosittelemme, että niistä maltettaisiin nyt pidättäytyä, koska tartuntoja on sen verran paljon liikkeellä, toteaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Maanantaina Aalto-yliopiston Mikkelin kampus suljettiin kahdeksi viikoksi siellä todettujen koronatapausten vuoksi. Essotesta ei kerrota, kuinka moni 12 tartuntatapauksesta on Aallon opiskelijoita.

Osaa altistuneista tavoitellaan edelleen tiistaina päivällä. Se on saatu selville, että altistumisia on voinut tapahtua perjantaina 18.9. Amarillossa (kello 18–20) ja ravintola Kumarissa (kello 12–14).

Tuona aikana mainituissa ravintoloissa asioineita koronaan viittaavia oireita saavia kehotetaan ottamaan yhteyttä Essoten päivystysapuun numeroon 116 117.

Tilaisuuksia voi järjestää

Essote suosittaa, että Mikkelin ravintolat jatkaisivat aukioloaikojensa rajaamista kello 24:een syyskuun 28. päivään saakka. Yleisötilaisuuksien osalta noudatetaan aluehallintoviraston linjausta. Yli 50 hengen tilaisuuksia voidaan syyskuussa järjestää sillä edellytyksellä, että koronaturvallisuus on hoidettu.

– Tulemme toimimaan tehostetusti tapahtumajärjestäjien kanssa, jotta näiden yli 50 hengen tilaisuuksien turvallisuus voidaan taata, sanoo Seppälä.

Viime viikonloppuna Tahkolla Kuopiossa järjestettiin mökkibileet, johon osallistui kymmeniä 17–20 -vuotiaita nuoria. Bileiden jäljiltä koronatartuntoja on havaittu eri puolilla Suomea.