Uutta vuotta juhlitaan jälleen räiskyen — Savonlinnan kaupunki järjestää uudenvuoden vastaanoton ja yrittäjät ilotulituksen

Savonlinnan kaupunki järjestää uudenvuoden vastaanoton ravintola Waahdon terassilla.

Tuija Pauhu

Ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenyönä kello 18–02.
Ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenyönä kello 18–02.

Savonlinnan keskustan alueella järjestetään uudenvuodenaattona sunnuntaina 31. joulukuuta jälleen erilaisia juhlallisuuksia.

Savonlinnan kaupungin uudenvuoden vastaanotto alkaa hieman ennen puoltayötä kello 23.30 ravintola Waahdon terassilla Savonlinnan satamassa.

Ohjelmassa on kaupunginhallituksen II varapuheenjohtajan Heli Järvisen uudenvuoden vastaanoton puhe.

Musiikkia tapahtumassa esittävät Duo Enni ja Samuli.

Heti kaupungin vastaanoton jälkeen katseet on hyvä suunnata taivaalle, sillä ilotulitukset alkavat paukkua tasan puolenyön aikaan.

Savonlinnan yrittäjien tarjoamaa ilotulitusta voi ihailla Kauppatorin ja sataman ympäristössä.

Miekkoniemellä jälleen oma tulitus

Savonlinnalaiselle Joonas Väkeväiselle jäi viime vuodenvaihteessa hyvä maku suuhun kyläilotulituksen järjestämisestä Miekkoniemellä.

— Tulitteita tuli mukaan hommaamaan kymmenkunta henkeä ja väkeä oli katsomassa satakunta. Palaute oli pelkästään positiivista.

Hänellä on parhaillaan samantyyppinen kampanja päällä tulevaa vuodenvaihdetta varten.

— Monet perheet haluavat lapsille ilotulituksen, ja yleinen ilotulitus klo 24 on liian myöhään. Moni sitten hommaa tulitteita ja ampuu niitä kuka milloinkin. Tulituksesta saa kuitenkin yhdessä paremman ja näyttävämmän.

Viime kerralla Miekkoniemellä tulitettiin klo 20. Aikataulu on samantyyppinen tälläkin kertaa, mutta siitä sovitaan tarkemmin ilotulitukseen osallistuvien kesken.

Väkeväinen hoitaa teknisen puolen ja ampuu raketit Paviljongilta järvelle päin. Väkeväisellä on myös tuttavia, jotka tekevät varsinaisia ilotulitusnäytöksiä.

— Ei taideta nyt ihan näytöstä tehdä. Isommat ilotulitteet pitäisi hommata hyvissä ajoin ja sellaista tilausta ei ole nyt ainakaan toistaiseksi tehty. Saatetaan mennä samalla tyylillä kuin vuosi sitten ja ostetaan kaupasta paukut.