Savonlinnan kaupunginjohtaja: Sanomisistani on annettu väärä kuva - Citymarketin parkkipaikan vuokraa ei perusteltu Savolan lunastusprosessilla

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine sanoo, että perussuomalaiset ovat tuoneet hänen sanomisensa julkisuuteen pilkottuna virheellisesti siten, että Citymarketin parkkipaikan vuokrapäätöksen syistä syntyy väärä kuva.

Antti Varonen

Kaupunginjohtaja Janne Laine keskusteli kaupunkikeskustan viihtyisyydestä kaupunkilaisten kanssa kansalaisillassa.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine sanoo, että perussuomalaiset ovat tuoneet hänen sanomisensa julkisuuteen pilkottuna virheellisesti siten, että Citymarketin parkkipaikan vuokrapäätöksen syistä syntyy väärä kuva.

Juha Kukkosen (ps.) ja Matti Lundeniuksen (ps.) mukaan kaupunginjohtaja olisi marraskuussa kahdessa kaupunginhallituksen kokouksessa todennut, että Citymarketin pysäköintialueen vuosivuokraa Haislahdessa ei voida korottaa, koska se nostaisi omaisuusarvoja kaupungissa ja johtaisi lunastushinnan nousuun Savolan lunastuslupaprosessissa.

Kukkonen ja Lundenius ovat tehneet selvityspyynnön, jossa he kysyvät, onko parkkipaikan vuokra perusteltu laillisesti ja voiko kaupunginhallituksen jäsen joutua virkavastuuseen tästä päätöksestä.

Laine kertoo välittäneensä kaupunginhallitukselle suullisesti tiedon parkkipaikan vuokran määräytymisperusteista. Tiedot olivat peräisin kaupungin tekniseltä johtajalta Kari Tikkaselta ja teknisen lautakunnan vuokrapäätöksen perusteluista.

– Parkkialue on kaavoitettu satama-alueeksi eikä siinä ole rakennusoikeuksia. Kaupungin pitää kohdella yhdenmukaisesti vuokralaisiaan, joten parkkialueesta ei voi periä isompaa vuokraa kuin esimerkiksi Motonetin ja S-marketin parkkialueista peritään, Laine tiivistää teknisen lautakunnan päätöksen perustelut.

Citymarketin parkkipaikan vuokra perustuu alueen pääoma-arvoon, joka arvioidaan 400 000 euroksi. Vuosivuokraa peritään viisi prosenttia pääoma-arvosta. Alueen vuosivuokra on siten 22 000 euroa.
Alueen pinta-ala on noin 7 500 neliötä.

Lundenius ja Kukkonen ovat vaatineet parkkialueen vuokran korottamista 5–10-kertaiseksi eli vähintään 100 000 euroon, koska heidän mielestään alueen pääoma-arvo on vähintään kaksi miljoonaa euroa. Heidän mielestään kaupunki menettää tuloja alimitoitetun vuokran takia.

Tikkasen mukaan perussuomalaisten arvio tarkoittaisi, että parkkialue hinnoiteltaisiin kerrostalotonttimaaksi. Tällainen korotus olisi Tikkasen mukaan keinotekoinen.

Laine kertoo välittäneensä kaupunginhallitukselle Tikkasen arvion siitä, että parkkialueen vuokratason korottaminen keinotekoisesti ja väärillä perusteilla saattaisi jopa olla kaupungille taloudellisesti haitallista. Näin tapahtuisi, jos lunastustoimikunta Savolan lunastushintaa määritellessään ottaisi Citymarketin parkkipaikan vuokrasopimuksen huomioon.

– Totesin, että kaupungille saattaisi olla jopa vahinkoa siitä, että rakennusoikeudetonta satama-aluetta alettaisiin keinotekoisesti vertaamaan tehokkaan rakennusoikeuden kerrostalotontteihin, joiden lukumäärä ja rakennusoikeudet tulevat selviämään vasta asemakaavoitusprosessin myötä, Laine sanoo.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.