Kitee mukaan jakamaan miljoonapottia kasvaville yrityksille

Kaupunki saa kisasta ainakin näkyvyyttä ja yrityskontakteja.

Ismo Pekkarinen

Kiteen kaupunki panostaa vahvasti kasvuyrityksiin ja se haluaa osallistua kasvuyritysten kehittämiseen. Kuva Kiteen keskustan kylänraitilta Kiteentieltä.
Kiteen kaupunki panostaa vahvasti kasvuyrityksiin ja se haluaa osallistua kasvuyritysten kehittämiseen. Kuva Kiteen keskustan kylänraitilta Kiteentieltä.

Kiteen kaupunki lähtee yrityskasvukilpailu Kasvu Openin strategiseksi kumppaniksi.

— Haluamme tehdä koko Suomessa tunnetuksi Kiteen vahvuuksia kasvuyrityksille, perustelee elinkeinopäällikkö Mikko Heickell.

Ensi vuonna Kasvu Openiin osallistuvat yritykset kilvoittelevat miljoonan euron rahoituspalkinnosta. Kasvu Openin Sijoittajan suosikki 2019-palkinto toteutetaan yhdessä Innovestorin ja Nordean kanssa.

Pääpalkintona oleva miljoonan euron kasvurahoitus koostuu Innovestorin rahoituskierroksen 500 000 euron pääomasijoituksesta ja Nordean 500 000 euron kasvulainasta.

Heickellin mukaan yrityksiä houkuttelevat Kiteelle veroprosentin laskeminen, hyvä logistinen sijainti ja liikenneinfra, vahva teollinen pohjasekä monipuoliset koulutusmahdollisuudet ja palvelut. Paljon potentiaalia on esimerkiksi alkutuotannossa.

— Vahvat tilat edustavat monia tuotantosuuntia ja alueella viljellään laajasti erilaisia viljelykasveja puhumattakaan kerättävistä luonnontuotteista. Luonnon tuotteiden jatkojalostamiseen saattaa syntyä merkittävästi uutta liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Näkyvyyden lisäksi Kitee saa kilpailusta suoria yrityskontakteja. Vuosien varrella kilpailuun on osallistunut yli 4000 yritystä.

— Tulevan vuoden aikana Kitee on mukana eri puolilla Suomea kymmenissä Kasvu Open-tilaisuuksissa, joissa sparraamme 400-450 yritystä, Heickell kertoo ja muistuttaa kumppanuuden hyödyistä myös Kiteellä jo toimiville yrityksille.

Kasvu Open-vuosi huipentuu Jyväskylässä lokakuussa 2019 pidettävään Kasvu Open-karnevaaliin, johon osallistuu 2 500-3 000 kasvuyritysverkoston jäsentä. Siellä Kiteen edustajat pääsevät räätälöityihin sparraustapahtumiin vuoden parhaiden Kasvu Open-yritysten kanssa.

— Meiltä vaaditaan paljon jalkatyötä sekä tilaisuuksia ja tapaamisia, joissa olemme kertomassa Kiteen vahvuuksista.

Kasvu Open on pk-yritysten kehittämiseen suunniteltu metodi ja vuoden mittainen kokonaisuus. Kasvu Openin missiona on tehdä suomalaisista maailman paras kasvuyrityskansa.

Uusimmat uutiset