Ahkeria neulojia kutsutaan mukaan hyväntekeväisyyskampanjaan savonlinnalaisten nuorten hyväksi – Lankoja ei tarvitse itse hankkia, mutta neulojia tarvitaan lisää

Neppari-verkosto haluaa muistaa tänä jouluna Savonlinnan seudulla asuvia nuoria suklaa- ja villasukkalahjoituksilla.

Tiina Tynkkynen-Hieta

Ahkerat neulojat voivat kysyä lankoja seurakunnan nuorisodiakonilta, mutta lahjoitussukkia saa tehdä omistakin langoista. Kuvituskuva.
Ahkerat neulojat voivat kysyä lankoja seurakunnan nuorisodiakonilta, mutta lahjoitussukkia saa tehdä omistakin langoista. Kuvituskuva.

Neppari-verkoston hyväntekeväisyystempaukseen kaivataan vielä mukaan ahkeria sukkien neulojia.

Koronaepidemia on aiheuttanut monenlaisia haasteita seutumme nuorille ja heidän perheilleen. Neppari - nuorten palveluverkosto haluaa lahjoittaa jouluna hyvää mieltä jakamalla nuorille sukkia ja suklaata.

Itä-Savo kertoi maanantaina 9. marraskuuta, että Neppari-verkosto kannustaa Savonlinnan yrittäjiä ja kauppiaita suklaalahjoituksiin nuorten hyväksi.

Savonlinnan seurakunnan nuorisodiakoni Riikka Turunen vetää hankkeen "sukkaosuutta" ja Savonlinnan seurakunta etsii nyt mukaan vapaaehtoisia neulojia.

– Martat ovat jo aloittaneet sukkien neulomisen, mutta lisää neulojia tarvitaan. Useat eri tahot ovat lahjoittaneet lankoja eli materiaaleja ei tarvitse hankkia itse. Neuloa voi toki myös omista langoista, kertoo Savonlinnan seurakunta tiedotteessaan.

Valmiita sukkia voi tuoda 7. joulukuuta asti Ohjaamoon (Sääminginkatu 6, Savonlinna) maanantaisin kello 9–15.

Lahjoituslankoja ja lisätietoa voi kysyä seurakunnan nuorisodiakoni Riikka Turuselta puhelimitse 044 776 8017.

Suklaalahjoituksista voi olla yhteydessä viimeistään 27. marraskuuta etsivä nuorisotyöntekijä Sariia Linnamurtoon, sariia.linnamurto@savonlinna.fi.