Kaksonen kauppiaaksi myös Hernemäkeen ja Pihlajaniemelle – "Sekä hain että pyydettiin"

Kaksosella on jo ennestään kauppa Kirkkokadulla ja se pysyy hänen pääpaikkanaan, Kellarpeltoon haetaan uutta kauppiasta.

Soila Puurtinen

Kimmo Kaksosesta tulee heinäkuussa kauppias myös Hernemäkeen ja Pihlajaniemelle. Arkistokuva
Kimmo Kaksosesta tulee heinäkuussa kauppias myös Hernemäkeen ja Pihlajaniemelle. Arkistokuva

Savonlinnan Kirkkokadun K-kauppias Kimmo Kaksonen ryhtyy kauppiaaksi myös Hernemäen ja Pihlajaniemen kauppoihin.

K-Market Pihlajaniemi siirtyy Kaksoselle 13.7. ja Hernemäki 20.7.

Kellarpellon K-Supermarket Eväskellariin haetaan edelleen uutta kauppiasta.

Kellarpellon, Hernemäen ja Pihlajaniemen kauppiaspaikat menivät uusjakoon sen jälkeen, kun niitä vetäneet Sari ja Esa Kettunen päättivät lähteä kauppiaiksi Kuopioon.

Kaksosen mukaan ratkaisu syntyi sekä hakemalla että pyytämällä.

– Ilmoitin kiinnostukseni kaikista yksiköistä, mutta ilmeisesti Kesko haluaa hajauttaa sillä tavalla, että Eväskellariin tulee eri kauppias. Näitä kahta tarjottiin ja päätin ottaa ne.

Kaksosen mukaan jokainen kauppa tulee erottautumaan asiakkaidensa näköisellä valikoimalla. Hän haluaa suosia lähituottajia ja -tavarantoimittajia.

Kaksosesta on mukava päästä palvelemaan asiakkaita Savonlinnassa laajemmin. Hänestä kaupunki ja sen asukkaat ovat huippuja ja hän toivottaa kaikki ja kaikkien kehitysideat tervetulleiksi.

– Positiivinen juttuhan tämä on. Kirkkokadulla olen edelleen eniten itse, muissakin on hyvä henkilökunta ja varmasti saadaan kokonaisuus kohdilleen ja pystytään palvelemaan asiakkaita vielä paremmin.

Kaksonen on ahkera somettaja ja kertoo kaupan kuulumisista esimerkiksi Facebookissa.

– Tulevana lauantaina tulee itse asiassa sadas aamuvideo. Siihen pitänee keksiä jotakin uutta, Kaksonen naurahtaa.

Keskon tiedotteen mukaan Kaksonen on aloittanut kaupan työt Savonlinnan K-Citymarketin kassalla 2001 ja jatkanut siitä ruokapuolella. Hän on suorittanut esimiehen erikoisammattitutkinnon ja K-ruokakauppiasvalmennuksen. 2014 hän aloitti kauppiaana Neste K Warkaudenportissa ja syksyllä 2019 Savonlinnan K-Market Kirkkokadulla.

Töissä hänellä on tulossa kiireinen kesä ja henkilökohtaisesti jännittävä syksy naimisiinmenoineen. Perheeseen kuuluvat avopuoliso ja kaksi pientä lasta.

Vapaa-aikaa Kaksonen vietää perheen kanssa, veneilee ja pelaa golfia. Totisemmin hän harrastaa snookeria ja biljardia kisaten eri puolilla maata vuoden mittaan. Biljardissa tavoitteet ovat SM-tasolla.