Savonlinnalaiset pääsevät sanomaan mielipiteensä sote-suunnasta — Kaupunginjohtaja Janne Laine ei vielä tuonut asiaa kaupunginhallituksen linjattavaksi, koska Etelä-Savosta ja Pohjois-Savosta ei vielä ole ehditty tehdä perusteellisia vertailuja

Nyt päätetään vain sote-maakunnan suunnasta. Virkamiehet listasivat tukun Etelä-Savon maakuntaliiton hyviä puolia.

Soila Puurtinen

Kaupunginjohtaja Janne Laineen mukaan ainoa varma keino turvata 
Savonlinnan keskussairaalan asema ympärivuorokautisena leikkaavana 
päivystyssairaalana on se, että asia kirjataan terveydenhuoltolakiin. Kaupunginhallitus ei vielä ottanut kantaa kaupungin sote-suuntaan.
Kaupunginjohtaja Janne Laineen mukaan ainoa varma keino turvata Savonlinnan keskussairaalan asema ympärivuorokautisena leikkaavana päivystyssairaalana on se, että asia kirjataan terveydenhuoltolakiin. Kaupunginhallitus ei vielä ottanut kantaa kaupungin sote-suuntaan.

Savonlinnalaisilla on mahdollisuus lausua mielipiteensä siitä, pitäisikö Savonlinnan lähteä valmistelemaan sote-maakuntauudistusta Pohjois-Savon vai Etelä-Savon kanssa.

Savonlinnan kaupunginhallitus jatkaa kaupungin sote-suunnan käsittelyä 22. lokakuuta. Kaupunginvaltuuston on ilmaistava tahtonsa ministeriölle tämän kuun aikana.

Enonkosken ja Rantasalmen valtuustot saavat esityksen Pohjois-Savoon suuntaamisesta

Enonkosken kunnanhallitus päätti tiistaina esittää kunnanvaltuustolle, että kunta valmistelee sote-maakuntaa Pohjois-Savon kanssa. Saman ratkaisun teki Rantasalmen kunnanhallitus maanantaina.

Sulkavan kunnanhallitus käsittelee asiaa vasta tuonnempana.

Nyt otetaan kantaa vain sote-maakuntaan

Savonlinnan kaupunginhallitus oli koolla tiistaina, mutta kaupunginjohtaja Janne Laine totesi aikatauluesityksensä perusteluissa, että tällä aikataululla ei ole pystytty valmistelemaan perusteellista vertailua Etelä-Savon sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin välillä.

Esityslistan selostuksessa todetaan, että Savonlinna ottaa tässä yhteydessä kantaa vain sote-maakuntaan. Kaupunki jatkaa Etelä-Savon maakuntaliiton jäsenenä. Savonlinna on saanut hyvin kehittämishankkeita osana Etelä-Savoa, ja ammattikorkeakouluyhteistyö on sujunut hyvin.

Savonlinnan toiminnallista yhteyttä Pohjois-Savoon on merkittävästi heikentänyt se, kun Itä-Suomen yliopisto lakkautti Savonlinnan yliopistokampuksen. Maakuntajakoon liittyy myös maakuntamuseon sijainti, Etelä-Savon pelastuslaitoksen toiminta sekä vaalipiirijako.

Laine toteaa perusteluissaan myös, että ainoa varma keino turvata Savonlinnan keskussairaalan asema ympärivuorokautisena leikkaavana päivystyssairaalana on se, että asia kirjataan terveydenhuoltolakiin.