Lomakausi näkyy kesäpaikkakuntien Alkoissa — Muun muassa Sulkavalla ja Puumalassa kesäaikana tehdään lähes puolet koko vuoden myynnistä

Kaisa Beltran

Etenkin roseeviinit ja kuohuviinit tekevät kesällä hyvin kauppansa. Kuvituskuva.
Etenkin roseeviinit ja kuohuviinit tekevät kesällä hyvin kauppansa. Kuvituskuva.

Kesä vilkastuttaa erityisesti mökkipaikkakuntien Alkojen myyntiä ja lisää asiakasmääriä, kertoo Alko tiedotteessaan.

Alko on varautunut kysyntään niin tuotteiden kuin riittävän henkilöstömäärän osalta.

Lomakausi näkyy erityisetsi kesäpaikkakuntien Alkojen myymälöissä ja asiakasmäärät kasvavat erityisesti saaristossa ja rannikolla.

Paraisten Nauvon, Kustavin ja Kemiönsaaren myymälöiden kesä—elokuun myynti on noin puolet koko vuoden myynnistä. Lähes samaan pääsevät Sisä-Suomen mökkipaikkakunnat Puumala, Sulkava, Sysmä, Padasjoki ja Kuhmoinen.

Osassa kesäpaikkakuntien Alkoja on aukioloaikoja asiakastoiveiden pohjalta pidennetty. Tällöin myymälät ovat pääosin avoinna arkisin 9-21 ja lauantaisin 9-18, kun normaalisti osa Alkoista sulkeutuu arkisin kello 18 ja lauantaisin kello 16. Myymäläkohtaiset aukioloajat voi tarkistaa Alkon nettisivuilta.

Alkon valikoimasta kesäaikaan kauppansa tekevät etenkin roseeviinit, valkoviinit ja kuohuviinit.

Roseeviinien kysyntä lähes nelinkertaistuu kesäkuukausina. Valkoviinien kysyntä kasvaa 50 prosenttia ja kuohuviinien noin 80 prosenttia. Myös alkoholittomat tuotteet ovat löytäneet tiensä kesän suosikeiksi kasvattaen myyntiään 60 prosenttia.