Toista kertaa jaettu Kerimäkeläinen vuoden maineteko -tunnustus myönnettiin Jari Suomalaiselle ja Sahakuutio Oy:lle

Suuri syy tunnustuksen myöntämiseksi Jari Suomalaiselle ja Sahakuutio Oy:lle oli sahaustoiminnan tuleva laajennus, joka lisää jälleen työpaikkoja maalaispitäjään.

Tuija Pauhu

Jari Suomalainen sai tunnustuksen työstään Kerimäen hyväksi.

Kerimäkeläinen Jari Suomalainen ja hänen yrityksensä Sahakuutio Oy palkittiin torstaina Kerimäen itsenäisyyspäiväjuhlassa.

Toista kertaa jaettu Kerimäkeläinen vuoden 2018 maineteko -tunnustus myönnettiin Jari Suomalaiselle ja Sahakuutiolle ansiokkaasta yritystyöstä ja työpaikkojen lisäämisestä maalaispitäjässä.

Valintaperusteissa painotettiin Suomalaisen ja koko yrityksen suurta tärkeyttä pitäjälle. Sahakuutio työllistää nyt 34 henkilöä.

Yksi tärkeimpiä perusteita valinnalle oli myös syksyllä julkistettu Sahakuution investoinnit ja laajennus, joka tuo pitäjään jälleen lisää työpaikkoja.

Laajennuksen myötä yritys tavoittelee sahaustoiminnan tuotantomäärän kasvattamista yli 30 prosentilla. Investointien avulla on tarkoitus nostaa Sahakuution vuotuista tuotantomäärää 67 tuhannesta noin 100 tuhanteen kuutiometriin.

Investointi toisi noin kymmenen uutta työpaikkaa puuvirtojen ja sahatavaran käsittelyyn Kerimäelle sekä noin 7,5 miljoonaa euroa lisää kantorahatuloja Savonlinnan talousalueelle vuodessa.

Sahakuutio Oy:n perusti vuonna 1994 teollisuusneuvos Tapio Parviainen.

Jari Suomalainen tuli yritykseen töihin sahanhoitajaksi 1. huhtikuuta 1995. Vuonna 2004 Suomalaisesta tuli yrityksen suurin omistaja ja samalla johtaja.

Kerimäkeläinen vuoden maineteko -tunnustus myönnettiin nyt toista kertaa. Vuosi sitten tunnustuksen sai talousneuvos Toivo Malinen, joka pelasti Kerimäen vanhan kunnanviraston.

Kaupunki olisi laittanut rakennuksen kylmilleen, mutta Malinen osti sen ja rakennuksesta muodostui paikallisille tärkeä Kerimäki-talo.