Savonlinnan valtuutetut tahtovat pusikonraivauskampanjoita ja vesijettilaitureita – Nähtäväksi jää, etenevätkö valtuustoaloitteet päätöksiksi

Lea Sairasen tahtoisi ihmiset siivoamaan pusikoita ja hankkimaan samalla polttopuita. Jarkko Wuorinen käynnistäisi valistuskampanjan vesijettien käyttäjille.

Tuija Pauhu

Savonlinnassa on työstettävänä aloite, jossa ehdotetaan vesijeteillä laitureita ja vesijettien käyttäjille valistuskampanjaa. Saa nähdä, kypsyykö aloite päätökseksi.
Savonlinnassa on työstettävänä aloite, jossa ehdotetaan vesijeteillä laitureita ja vesijettien käyttäjille valistuskampanjaa. Saa nähdä, kypsyykö aloite päätökseksi.

Savonlinnan kaupunginvaltuutettu Jarkko Wuorinen (kesk.) esittää valtuustoaloitteessaan, että keskikaupungille hankittaisiin kunnollisia laitureita vesijeteille. Hän huomauttaa, että vesijettilaituri on vain 1,5 metriä leveä, joten niitä mahtuu neljä samaan kuuden metrin tilaan, jonka yksi kyljittäin kiinnitettävä moottorivene vie.

Wuorisen mielestä samalla on satsattava mediassa näkyvään ja voimakkaaseen kampanjaan, jolla tähdennetään vesijetin käyttäjille, että vesiliikenteen säännöt ja esimerkiksi Savonlinnan keskustan vesialueitten rajoitukset koskevat vesijettejäkin.

– Savonlinna on Suomen tärkeimpiä veneilykaupunkeja. Kaupunkimme sijainti Saimaan keskellä antaa meille luontaiset mahdollisuudet olla Saimaan veneilyn keskus. Edelleen meillä on mahdollista lähteä veneellä tai vesijetillä asioille, kokouksiin ja töihin, Wuorinen toteaa.

Pusikonraivaukseen ja polttopuita hankkimaan!

Savonlinnan kaupunginvaltuutettu Lea Sairanen (kok.) ehdottaa vuotuista kampanjaa, jonka tarkoituksena olisi saada ihmiset siivoamaan oman lähialueensa pusikoita.

Sairanen ehdottaa valtuustoaloitteessaan, että kaupungin metsätoimi koordinoisi kampanjan siten, että kuntalainen saisi poistaa tietyn kokoiset puut ennalta sovitulta alueelta, tietyn ajanjakson aikana.

– Näin kaupungin alueet siistiytyisivät ja kuntalainen saisi polttopuuta sitä itse raivaamalla, Sairanen ehdotti.

Sairanen muistuttaa, että strategiansa mukaan kaupunki kannustaa ja aktivoi kuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita oman asuinympäristönsä kehittämiseen.

Valtuustoaloitteet lähtevät kaupunginhallituksen kautta jatkovalmisteluun ja päätöksentekoon. Ajan mittaan ne joko toteutuvat tai eivät.