Postinjakaja pyörähtää sähköskootterilla näppärästi laatikoille Savonlinnassakin – "Syksyn ja talven loskakelit näyttävät, miten niillä oikeasti pääsee"

Savonlinnassa sähköskootterit on otettu käyttöön kolmella reitillä Nätkillä, Miekkoniemellä ja Viuhonmäessä.

Posti

Postin uudet sähkörahtiskootterit on otettu käyttöön Savonlinnan alueellakin postinjakelussa.
Postin uudet sähkörahtiskootterit on otettu käyttöön Savonlinnan alueellakin postinjakelussa.

Posti on ottanut sähkörahtiskootterit käyttöön Savonlinnassa kolmella postinjakoreitillä Viuhonmäen, Miekkoniemen ja Nätkin asuinalueilla.

Skoottereita on käytetty muualla Suomessa postinjakelussa toukokuusta 2018 lähtien, ja Posti on lisännyt niiden määrää viime vuosina tasaisesti. Nyt Savonlinnaan saatiin ensimmäiset kolme skootteria.

– Kuskien kokemukset skoottereista ovat olleet ainakin ensi alkuun hyvät. Skootterilla voi liikkua näppärämmin kuin autolla, sillä pääsee lähemmäksi laatikoita ja pystyy kääntymään ympäri pienemmässä tilassa, kertoo Postin palvelupäällikkö Kirsi Heinonen.

Vasta syksyn ja talven loskakelit näyttävät, miten niillä oikeasti pääsee. — Kirsi Heinonen

– Kesällä skootterilla on viileämpi ja mukavampi ajella, kuin kuumalla autolla. Toki sitten vasta syksyn ja talven loskakelit näyttävät, miten niillä oikeasti pääsee.

Posti

Sähkörahtiskootterin käytön etuna ovat etenkin ympäristöystävällisyys ja alhaiset käyttökustannukset.
Sähkörahtiskootterin käytön etuna ovat etenkin ympäristöystävällisyys ja alhaiset käyttökustannukset.

Heinosen mukaan sähköskootterit ovat käytännöllisiä ennen kaikkea omakotitaloalueilla.

Kolmipyöräisen sähkörahtiskootterin kyytiin mahtuu 270 kiloa postia, ja sillä voidaan kuljettaa myös verkkokaupan pienlähetyksiä. Sähköisten postinkuljetusvälineiden käyttöönotto on yksi käytännön toimi, jolla pyritään saavuttamaan Postin tavoitteet hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä.

Postin mukaan sähkömopon käytön etuna ovat ympäristöystävällisyyden lisäksi myös alhaisemmat käyttökustannukset. Lisäksi ne ovat lähes äänettömiä, mikä lisää työ- ja ympäristöviihtyisyyttä.