Heli Järvinen (vihr.) keskustan linjauksesta: ”Aikamoista mustaapekkaa” — Järvinen ei olisi vaatinut Rinteen eroa

Timo Seppäläinen

Kansanedustaja Heli Järvinen (vihr.) uskoo, että jos SDP päätyy vaihtamaan pääministeriä, vihreät tulevat toimeen myös uuden pääministerin kanssa.
Kansanedustaja Heli Järvinen (vihr.) uskoo, että jos SDP päätyy vaihtamaan pääministeriä, vihreät tulevat toimeen myös uuden pääministerin kanssa.

Keskustan puoluehallitus toivoi maanantai-iltana, että ”SDP tekee tarvittavat johtopäätökset hallituksen toimintakyvyn palauttamiseksi”. Keskusta antoi tukensa nykyiselle hallitusohjelmalle ja hallituspuolueitten yhteistyölle.

Keskustan linjaus oli mutkikas tapa ilmaista, että puolue toivoo pääministeri Antti Rinteen (sd.) eroa. SDP:n puoluehallitus kokoontui maanantaina kello 19.30.

Vihreiden savonlinnalainen kansanedustaja Heli Järvinen arvioi keskustan pelaavan aikamoista mustaapekkaa.

— Jos Rinne saa tuen omalta porukaltaan, seurauksena on uudet vaalit, joissa keskusta häviäisi eniten. Mutta tietenkin jokainen puolue pelaa niillä korteilla, joilla haluaa, Järvinen sanoo.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ei maanantai-iltana Brysselissä ottanut kantaa siihen, onko vihreillä luottamusta Rinteeseen. Ohisalo aikoi olla yhteydessä puolueeseensa ennen kuin ottaa kantaa. Järvinen ei olisi lähtenyt vaatimaan Rinteen eroa.

— Tilanne olisi ollut toinen, jos Rinne olisi tarkoituksella puhunut vastoin totuutta. Käsittääkseni hän on puhunut parhaan tietonsa mukaan, Järvinen sanoo.

— Jos SDP päätyy vaihtamaan pääministeriä, vihreät varmasti tulevat toimeen myös uuden pääministerin kanssa, kuten Antti Rinteenkin kanssa, Järvinen sanoo.

Järvisellä ei ole suosikkia mahdolliseksi uudeksi pääministeriksi.

— Jokainen puolue valitsee itse puheenjohtajansa, Järvinen sanoo.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut