Itä-Savoa julkaiseva Kaakon Viestintä ja konsernin paikallislehdet on myyty Keskisuomalaiselle

Kaupassa omistajaa vaihtoivat viisi maakuntalehteä, yksi aluelehti ja yhdeksän paikallislehteä.

Soila Puurtinen

Sanomalehti Itä-Savo kuuluu solmitun kaupan myötä nyt Keskisuomalainen Oyj:lle, jonka pääpaikka on Jyväskylä.
Sanomalehti Itä-Savo kuuluu solmitun kaupan myötä nyt Keskisuomalainen Oyj:lle, jonka pääpaikka on Jyväskylä.

Länsi-Savo-konserni on tänään myynyt koko medialiiketoimintansa Keskisuomalainen Oyj:lle. Kauppa pitää sisällään maakuntalehtiä kustantavan Kaakon Viestintä Oy:n paikallislehtiyhtiö ESV-Paikallismediat Oy:n sekä Kouvolassa sijaitsevan painon kiinteistöineen.

Kaupassa uuden omistajan saivat maakuntalehdet Itä-Savo, Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat ja Länsi-Savo sekä Imatralla ilmestyvä Uutisvuoksi ja yhdeksän kerran viikossa ilmestyvää paikallislehteä.

Kauppa allekirjoitettiin perjantaina puoliltapäivin Mikkelissä. Kauppahinta on 17,5 miljoonaa euroa.

Kaakon Viestinnän toimitusjohtaja Juhana Tikka sanoo, että yhtiöllä ei ollut enää luontevaa suuntaa kasvaa yritysostoin.

— Tarvitsimme omaan kasvuumme isomman kumppanin. Uskomme, että tästä syntyy hyvä kokonaisuus asiakkaillemme ja henkilöstöllemme.

Mediatalo Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi pitää kauppaa luontevana jatkumona yhtiön pitkään jatkuneelle kasvustrategialle.

— Yritysosto vahvistaa asemaamme niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti. Kaakon Viestinnän tuotteet ja palvelut täydentävät erinomaisesti liiketoimintaamme. Kaakkois-Suomen alue yhtenäistää mediakarttaamme, joka yltää nyt pääkaupunkiseudulta keskiseen Suomeen ja Savoon saakka ja nyt myös itärajan tuntumaan, Kangaskorpi sanoo

Vesa Vuorela

Keskisuomalainen osti Kaakon Viestinnän ja ESV-Paikallismediat.
Keskisuomalainen osti Kaakon Viestinnän ja ESV-Paikallismediat.

Länsi-Savo-konsernin suurin omistaja on mikkeliläinen Tikkojen suku. Länsi-Savo Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Tikka kertoo, että Länsi-Savo-konserni keskittyy jatkossa ohkopaperituotteisiin erikoistuneeseen vientikirjapainoon St Michel Printiin sekä kiinteistöliiketoimintaan.

Kaakon Viestintä Oy:n ja ESV-Paikallismediat Oy:n yhteinen liikevaihto vuonna 2018 oli 49,2 miljoonaa euroa. Länsi-Savo-konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 57,7 miljoonaa euroa.

Keskisuomalainen Oyj on pörssiyhtiö, jonka liikevaihto nousee kaupan myötä liki 250 miljoonaan euroon. Uudessa konsernissa on 6 340 työntekijää.

Mediatalo Keskisuomalainen on viime vuosina kasvanut useilla yritysostoilla. Jo ennen nyt tehtyä kauppaa yhtiö oli Suomen suurin maakunta- ja paikallisuutismedia.

Kaupassa Keskisuomalaiselle siirtyvä ESV-Paikallismediat Oy julkaisee Kaakkois-Suomessa yhdeksää paikallislehteä. Ne ovat Juvan Lehti, Kaakonkulma, Kangasniemen Kunnallislehti, Keskilaakso, Luumäen Lehti, Länsi-Saimaan Sanomat, Paikallislehti Joutseno, Pitäjänuutiset sekä Puruvesi-lehti.