Katso kuvat ja videohaastattelut: Savonlinnan seutu edustaa näyttävästi Linnan juhlissa

Itä-Savon tuottaja Anniina Jeskanen ja kuvaaja Soila Puurtinen välittävät tunnelmia suoraan Presidentinlinnasta.

Kaj Turunen (kok.) on Erja-vaimonsa kanssa jo linnan konkarikävijöitä. Erja juhli tänä vuonna näyttävässä puvussa, jonka kauluksessa oli kukkia.
Kaj Turunen (kok.) on Erja-vaimonsa kanssa jo linnan konkarikävijöitä. Erja juhli tänä vuonna näyttävässä puvussa, jonka kauluksessa oli kukkia.

AOP/Timo Korhonen

Presidenttiparikin nähtiin linnan tanssiparketilla.
Metsähallituksen suojelubiologi Jouni Koskela isännöi viime keväänä Sauli Niinistön norppavierailua Saimaalla. Mukana linnassa juhlissa Marja-vaimo, jolla oli yllään Muotikuun punainen puku.

Anniina Jeskanen

Presidentinlinnan tanssiparketilla oli välillä tungosta.
Aliina ja Jani Halme juhlivat linnassa tarkkaan harkituissa asuissa iloisin mielin. Janin yllä oli pohjoiskarjalaissuunnittelijan koruja.

Timo Korhonen

Nykyinen ja entinen presidenttipari kuvassa.
Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn ja puoliso Merja Rehn.

Timo Korhonen

Marja ja Jouni Koskela.
Kerimäkeläinen kansanedustaja Heli Järvinen (vihr.) juhli linnassa yhdessä puolisonsa kanssa. Järvinen otti puvullaan kantaa ympäristöteemaan. Puvun kuosi ilmentää Suomen ilmaston kehitystä säähavaintokarttojen inspiroimana. Korvakoruikseen Järvinen oli valinnut mikkeliläisen korutaitelijan Kirsi Mannisen suunnittelemat Järvi-korvakorut. Ne ovat kunnianosoitus Suomen ja erityisesti Etelä-Savon rikasta vesistöä kohtaan.

Anniina Jeskanen

Kerimäkeläislähtönen Sirkka Kosonen edusti juhlissa miehensä Jari Perkiömäen kanssa. Perkiömäki toimii Taideyliopiston rehtorina.
Kokoomuksen mikkeliläinen kansanedustaja Lenita Toivakka (kok.) juhli linnassa toistaiseksi viimeistä kertaa, sillä hän on ilmoittanut ettei ole ehdolla enää seuraavissa eduskuntavaaleissa. Toivakka juhli linnassa yhdessä aviopuolisonsa Jukka Toivakan kanssa. Toivakan puku oli Muotikuun Jaana Varkki-Terhon suunnittelema ja Suomessa valmistettu.
Mäntyharjulainen oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) saapui itsenäisyyspäivän puolisonsa Henna Pajulammen kanssa. Pajulammella oli päällään kaunis, vihreä puku. Perheeseen syntyi esikoinen marraskuun lopulla.
Kapellimestari ja säveltäjä Leif Segerstam on tuttu monelta kesältä Savonlinnan Oopperajuhlilta. Segerstam kertoi linnassa, että töitä on lähiaikoina tiedossa ulkomailla.
Mikkeliläinen kansanedustaja Satu Taavitsainen (sd.) puolisonsa kanssa.

Anniina Jeskanen

Keskustan kansanedustaja Hanna Kosonen nautti juhlan tunnelmasta.
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) Katriina-vaimonsa kanssa.

Itsenäisyyspäivän kulkua voit käydä myös seuraamassa Itä-Savon Instagramista ja etenkin Instastoryn puolelta. Itä-Savon Instagram-tilille pääset tästä.

Kaikki Itä-Savon jutut linnan juhlista löydät kootusti täältä.

Jos videot eivät näy jutussa, videohaastattelut löytyvät myös kootusti Itä-Savon Facebook-sivuilta.