Teollisuusliitto laajentaa sahojen ja vaneritehtaiden lakkoa kolmiviikkoiseksi – Metsä Wood Punkaharjulla ja UPM Savonlinnassa hiljenevät aamulla

Lakko: Työtaistelu alkaa huomenna. Osapuolet jatkavat sovittelua tiistaina. Liiton mukaan syynä työnseisauksen laajentamiselle on työnantajapuolena toimivan Metsäteollisuuden neuvotteluhaluttomuus.

Timo Seppäläinen

Metsä Woodin isolla tehtaalla Punkaharjulla työt seisahtuvat maanantaista alkaen kolmeksi viikoksi.
Metsä Woodin isolla tehtaalla Punkaharjulla työt seisahtuvat maanantaista alkaen kolmeksi viikoksi.

Työntekijäjärjestö Teollisuusliitto laajentaa mekaanisen metsäteollisuuden maanantaina alkavaa lakkoa kolmiviikkoiseksi. Muun muassa sahoja ja vaneritehtaita koskevan lakon piti alun perin kestää kaksi viikkoa.

Lakon piirissä on aiemman ilmoituksen mukaisesti 6 000 työntekijää.

Työtaistelu pysäyttää työt Savonlinnan seudun kahdessa merkittävässä tehtaassa: Metsä Woodilla tehtailla Punkaharjulla ja UPM:n tehtaalla Savonlinnan Pääskylahdessa.

Liiton mukaan syynä työnseisauksen laajentamiselle on työnantajapuolena toimivan Metsäteollisuuden neuvotteluhaluttomuus.

Mekaanisen metsäteollisuuden lakko alkaa aiemman ilmoituksen mukaisesti maanantaiaamuna. Osapuolet jatkavat sovittelua valtakunnansovittelijan toimistolla tiistaina, Teollisuusliitto on aiemmin kertonut.

Teollisuusliiton lakko täydentää paperi- ja sellutehtaiden lakkoa, joka on myös alkamassa maanantaina.

Kyseisen lakon pituudeksi on ilmoitettu kaksi viikkoa, eli se on päättymässä 9. helmikuuta. Sen piiriin kuuluu Paperiliiton mukaan noin 9 000 liiton jäsentä.

Työnantajajärjestö Metsäteollisuus on kuitenkin jatkamassa paperi-, kartonki- ja sellutehtaiden seisottamista kolmen päivän työsululla, josta järjestö ilmoitti aiemmin tänään. Sulku seuraa välittömästi alan lakkoa.

Metsäteollisuus ja työntekijäjärjestö Paperiliitto etsivät ratkaisua työkiistaansa vielä viime hetkillä valtakunnansovittelijan toimistolla. Osapuolet aloittivat tapaamisen Vuokko Piekkalan johdolla iltapäivällä kello 15.

Osapuolet olivat edellisen kerran hänen luonaan perjantaina. Tuolloin keskustelut alkoivat iltakuudelta ja kestivät yli puolenyön yhteensä noin seitsemän tunnin ajan.