Haapasalmessa saa virvelöidä ja heitellä perhoa vappupäivästä alkaen

Perhokalastus elää ja voi hyvin Savonlinnassa. Ennätysmäärä nuoria perhokalastajia aloitti harrastuksen talven aikana perhokerhossa.

Savonlinnassa on kymmeniä perhokalastajia, vaikka kaupungista ei koskia löydy. Perholla voi kalastaa myös Haapasalmessa vappupäivästä alkaen.
Savonlinnassa on kymmeniä perhokalastajia, vaikka kaupungista ei koskia löydy. Perholla voi kalastaa myös Haapasalmessa vappupäivästä alkaen.

Haapasalmeen pääsee pian taas virvelöimään tai heittämään perhoa. Kalastus alkaa vappuna klo 12 ja jatkuu syksyllä niin pitkään kuin kelejä riittää.

Kalastus on sallittua Puistokadun puoleisilta rannoilta Torisillan ja uuden rautatiesillan väliseltä alueelta, mutta ei laitureilta. Kalastaa saa myös veneestä samalla alueella.

Kalastus on sallittua virvelillä ja perhovälineillä, mutta ei syöttiä käyttäen pohjaongella, koska kyseessä on lohipitoinen virtaava vesi.

Virrassa on perinteisten kalojen lisäksi, myös lohikaloja ja harjusta.

Vuorokauden lupa maksaa 7 euroa. Lupia myy Sports Gear Service Pilkkakoskenkatu 1:ssä, josta saa myös lisätietoja.

Kalastettaessa rantoja ei saa roskata eikä aiheuttaa muille liikkujille vaaraa.

50 jäsentä, joista 11 nuoria

Haapasalmessa alettiin virvelöidä ja kalastaa perholla toistakymmentä vuotta sitten Savonlinnan seudun perhokalastajat ry:n toiveesta.

Perhokalastusharrastus on voimissaan Savonlinnassa tälläkin hetkellä, ry:ssä on noin 50 jäsentä, joista 11 on nuoria.

— Saimme ennätyksellisen paljon uusia, nuoria jäseniä viime vuonna järjestämämme perhonsidontapäivän seurauksena, kertoo yhdistyksen tiedottaja Lea Järvisalo.

Perhoja on sidottu järjestötalo Kolomosella koko viime talvi, yhteensä 15 kertaa.

Heittelyä opetellaan 18. toukokuuta

Perhon oikeaoppista heittoa opetellaan 18. toukokuuta Riihisaaressa.

— Alkajaisiksi kello 13—15 opettelemme sisätiloissa erilaisten solmujen tekoa, jonka jälkeen tullaan ulos heittämään. Tilaisuus on tarkoitettu lähinnä seuran jäsenille, mutta ulkopuolisiakaan ei käännytetä pois; Järvisalo toteaa.

Perhokalastus on harrastuksena koukuttava, sillä uutta opeteltavaa riittää läpi elämän. Lähimmät koskialueet sijaitsevat Heinäveden Kermassa, Karviossa ja Vihovuonteella. Jotkut seuran jäsenistä suuntaavat pohjoisen koskille tai Ruotsiin ja Norjaan.