Seurahuone järjestää hyväntekeväisyyskirpputorin lauantaina – Tuotto ohjataan lyhentämättömänä savonlinnalaisten lasten ja nuorten harrastustoimintaan Hattu ry:n kautta

Hyväntekeväisyyskirpputorin tuotto ohjataan savonlinnalaisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen Hattu ry:n kautta.

Tuija Pauhu

Seurahuoneen hyväntekeväisyyskirpputorin tuotot menevät suoraan paikallisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Arkistokuva.
Seurahuoneen hyväntekeväisyyskirpputorin tuotot menevät suoraan paikallisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Arkistokuva.

Original Sokos Hotel Seurahuone järjestää lauantaina 28. marraskuuta  hyväntekeväisyyskirpputorin vanhan Danske Bankin tiloissa kello 10–13.

Tapahtumassa on myynnissä muun muassa Seurahuoneen ja Tottin hotellin käytöstä poistettuja hotellitekstiilejä, astioita, koriste-esineitä sekä tauluja. Maksutapana tapahtumassa käy vain käteinen raha.

Tapahtuman ideoinnin takana on hotellinjohtaja Kati Vihma.

– Pidimme aiemmassa työpaikassani Original Sokos Hotel Ilveksessä Tampereella useita hyväntekeväisyyskirpputoreja, usein hotelli- tai ravintolauudistuksien jälkeen. Hotelleiden tekstiilit ja astiastot ovat korkealaatuisia ja näin ollen myös hyvin haluttuja kotikäyttöön, Vihma kertoo.

Tuotto paikallisten hyväksi

Kirpputoripäivän tuotto ohjataan suoraan lyhentämättömänä Savonlinnan Hattu ry:n toimintaan.

Hotelleiden tekstiilit ja astiastot ovat korkealaatuisia ja näin ollen myös hyvin haluttuja kotikäyttöön. — Kati Vihma

Savonlinnan Hattu ry. on hyväntekeväisyysjärjestö, joka keskittyy tukemaan taloudellisesti ja toiminnallisesti heikossa taloudellisessa tilanteessa olevien savonlinnalaisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa, sekä kannustaa lapsia ja nuoria harrastustoiminnan pariin.

– Haluamme osaltamme tukea lasten ja nuorten liikunta- ja muita harrastusmahdollisuuksia ja näin ollen päädyimme siihen, että tämän kertainen hyväntekeväisyyskohde on Hattu ry, hotellinjohtaja Vihma kertoo.

Hotelli Seurahuone on mukana myös Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräyksessä, joka on perinteinen hyvänmielen joulukeräys. Siinä kerätään joululahjoja eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille.

Timo Seppäläinen

Hotellinjohtaja Kati Vihma on järjestänyt vastaavia hyväntekeväisyyskirpputoreja aiemmin entisessä työpaikassaan Sokos Hotel Ilveksessä Tampereella.
Hotellinjohtaja Kati Vihma on järjestänyt vastaavia hyväntekeväisyyskirpputoreja aiemmin entisessä työpaikassaan Sokos Hotel Ilveksessä Tampereella.

Seurahuoneen aulassa olevassa joulukuusessa on lasten joululahjatoiveita.

– Siitä saa käydä hakemassa joululahjatoiveen, käydä ostamassa paketin ja tuoda sen paketoituna takaisin hotelli Seurahuoneelle. Toimitamme lahjat Savonlinnan Nuorkauppakamarille, joka toimittaa ne eteenpäin jaettavaksi lapsille. Keräys on non-profit periaatteella toimiva eli kaikki osapuolet toimivat korvauksetta, Vihma kertoo.

Hyväntekeväisyyskirpputori Savonlinnassa vanhan Danske Bankin tiloissa (käynti pankin ovista Kauppatorin ja Satamakadun kulmasta) lauantaina 28. marraskuuta kello 10–13.

Juttua muokattu 27.11. klo 9: Tarkennettu kirpputoritapahtuman sijaintia.