Perinteikäs Savon Neito -kauneuskilpailu pidettiin lauantaina kolmen vuoden tauon jälkeen — Uusi Savon Neito on lappeenrantalainen Anna Pishchenko

Savon Neito 2019 -kilpailu pidettiin lauantaina 8. kesäkuuta Järvisydämessä Rantasalmella.

Matti härö

Kuvassa toinen perintöprinsessa Lotta-Lisa Pulkkinen, Savon Neito 2019 Anna Pishchenko ja ensimmäinen perintöprinsessa Emma Peltonen.
Kuvassa toinen perintöprinsessa Lotta-Lisa Pulkkinen, Savon Neito 2019 Anna Pishchenko ja ensimmäinen perintöprinsessa Emma Peltonen.

Vuoden 2019 Savon Neidoksi Järvisydämessä kruunattiin Lappeenrantalainen Anna Pishchenko. 24 -vuotias Pishchenko hurmasi tuomariston ja yleisön kauniilla ja itsevarmalla olemuksellaan.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin 21-vuotias Emma Peltonen. Hän asuu Jyväskylässä ja on myös Hallitseva Miss Jyväskylä 2019.

Toiseksi perintöprinsessaksi valittiin 28-vuotias lappeenrantalainen Lotta-Lisa Pulkkinen.

Voittaja sai Savon Neidon -tittelin lisäksi työmahdollisuuksia muun muassa Järvisydämessä ja hän pääsee Missitoimiston listoille. Lisäksi hän sai lahjaksi More Than Beuty Academyn missikoulu Basic -koulutuksen, jonka arvo noin 500 euroa.

Kaikki kilpailijat saivat tuotepalkintoja.

Kilpailun tuomareina toimivat muun muassa Miss Suomi 2018 Alina Voronkova ja 1. perintöprinsessa Eevi Ihalainen

Savon Neito on viimeeksi valittu vuonna 2016. Pieksämäellä 23 kertaa järjestetyn kilpailun missiemo on vaihtunut, ja mittelöä luotsasi nyt ensimmäistä kertaa Miss Suomi -kisan järjestämisestäkin vastaava Sunneva Kantola. Hän osti kilpailun oikeudet Sirkka Seppäseltä vuonna 2017.

Savon Neito -kilpailu tulee uusiutumaan ja on jatkossa Miss Suomi -kilpailun ”pikkusisko” josta on mahdollisuus ponnistaa Miss Suomi -kilpailuun.