Sunnuntaisen omakotitalopalon savu levisi Sulkavalla — Yhtenäiskoulun oppilaita varoitettu savun hajusta koulussa, kirjasto maanantaina kiinni

Yhtenäiskoulun oppilaiden vanhemmille lähetettiin varotoimena Wilma-viesti, jossa varoitettiin savuisesta ilmasta.

Soila Puurtinen

Sankka savupilvi levisi Sulkavalla sunnuntaina. Omakotitalo syttyi tuleen Sulkavan kuntakeskuksessa iltapäivällä.
Sankka savupilvi levisi Sulkavalla sunnuntaina. Omakotitalo syttyi tuleen Sulkavan kuntakeskuksessa iltapäivällä.

Sulkavan sunnuntaisen omakotitalopalon savuvahingot ulottuivat myös Sulkavan yhtenäiskouluun sekä kirjastoon.

Rehtori Aki Virolainen lähetti oppilaiden vanhemmille Wilma-viestin, jonka mukaan kouluun ei maanantaina ehkä kannata tulla, jos on allergiaa tai jotakin keuhkosairautta.

Virolaisella ei ole tiedossa vielä, montako oppilasta on joutunut jättämään koulupäivän savun takia väliin. Kouluterveydenhoitaja on paikan päällä, ja lähettää oppilaita kotiin, jos oireita kuten päänsärkyä savun takia ilmenee.

Virolainen sai itse sunnuntaina tiedon siitä, että savu on päässyt ilmastointilaitteiden kautta koulun sisälle. Koululla päätettiin aloittaa tuuletukset täydellä teholla heti, kun lupa saataisiin. Se tuli pelastuslaitokselta sunnuntai-iltana yhdeksän aikaan.

— Aamulla, kun tulimme koululle, ilma oli varsin hyvä. Tilanne varmasti normalisoituu huomiseen (tiistaihin) mennessä. Saa nyt nähdä, onko tullut oppilaille pääkipua.

Sulkavan kirjasto on kiinni maanantaina sunnuntaina Sulkavalla tapahtuneen omakotitalopalon takia. Tulipalon savu kantautui sisälle kirjastoon.

Kirjasto kertoo Facebook-sivullaan, että kirjasto on avoinna jälleen tiistaina.

Omakotitalo syttyi tuleen sunnuntai-iltapäivänä Sulkavan kuntakeskuksessa. Syttymishetkellä talossa oli yksi henkilö, joka pelastautui pihalle.

Sitkeässä palossa tuhoituivat talon kattorakenteet. Muu rakennus kärsi vaurioita sammutusvedestä.

Pelastuslaitos tutkii palopaikkaa maanantaina.