Ortodoksien tietosivusto on taas auki — Heinäveden Valamon tuella

Ortodoksi.net on yksi ortodoksisen maailman merkittävimmistä internetsivustoista.

Soila Puurtinen

Teknisten ongelmien vuoksi suljettuna ollut ortodoksisivusto on saatu taas toimimaan Heinävedellä sijaitsevan Valamon luostarin tuella.
Teknisten ongelmien vuoksi suljettuna ollut ortodoksisivusto on saatu taas toimimaan Heinävedellä sijaitsevan Valamon luostarin tuella.

Ortodoksi.net -sivusto on jälleen avattu noin vuoden tauon jälkeen.

Sivusto suljettiin teknisten ongelmien vuoksi, mutta nyt se on avattu uuden kirkkovuoden alkamisen (1.9.) kunniaksi.

Sivuston avaaminen ja toiminnan varmistaminen pitemmälle on ollut mahdollista Heinävedellä sijaitsevan Valamon luostarin tuella.

Sivusto on toiminut 12 vuotta ja kasvanut sinä aikana yhdeksi ortodoksisen maailman merkittävimmistä internetsivustoista.

Sivustolta löytyy ortodoksisuutta käsitteleviä artikkeleja ja opetuspuheita sekä laaja liturgisten tekstien kokoelma sisältäen esimerkiksi Minean, joka on yksi merkittävimmistä liturgisista tekstikokonaisuuksista.

Minea käsittää ortodoksisen kirkkovuoden jokaisen päivän ehtoo- ja aamupalvelusten sekä niin sanottujen liikkumattomien juhlien jumalanpalvelustekstit.

Ortodoksisuutta käsittelevien artikkelien ja liturgisten tekstien lisäksi sivustolta löytyy ikonikuvia ja artikkeleja ikoneista, ortodoksisista kirjoista ja äänitteistä, videoita, nuotteja ja monenlaista muuta opetusmateriaalia niin koulujen uskonnonopetuksen kuin vaikka ortodoksiseen kirkkoon liittyvän opetuksen tueksi.

Sivustolla on myös videokanava ja aktiivinen keskusteluryhmä ortodoksisuudesta.

Sivusto toimii talkoovoimien avulla. Sivuja on yli 12 000, joista noin 5000 laajoja artikkeleita.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.