Nyt voi jo varautua puutarhajätteen keruuseen — Nousialan jäteasemalla puutarhajätteen ilmaisviikko lokakuussa

Savonlinnan Seudun jätehuolto muistuttaa, ettei kaikki puutarhasta löytyvä ole puutarhajätettä. Esimerkiksi muovisia kalusteita on turha yrittää ujuttaa lehtien ja oksien joukkoon.

Ismo Pekkarinen, Ismo Pekkarinen

Lehtien haravointi on puutarhan syystöitä. Lehdet voi viedä Nousialan jäteasemalle maksutta lokakuun ensimmäisellä viikolla.
Lehtien haravointi on puutarhan syystöitä. Lehdet voi viedä Nousialan jäteasemalle maksutta lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Nousialan jäteasema vastaa tänäkin syksynä kiireisen puutarha-ajan ongelmaan. Jäteasemalla otetaan vastaan kotitalouksien puutarhajätettä veloituksetta viikolla 40.

Maksuttomuus on tarkoitettu vain yksityishenkilöille ja koskee pieniä eriä jätettä. Muutoin puutarhajätteestä veloitetaan kymmenen euroa peräkärryllistä kohden.

Puutarhajätteeksi lasketaan esimerkiksi haravoidut lehdet sekä puiden pienet oksat ja risut. Vieraslajit kuten jättipalsami ja aasialaiset tattaret on erotettava muusta jätteestä, ja pakattava jätesäkkeihin. Jäteaseman henkilökunnalle on hyvä ilmoittaa vieraskasvijätteistä, sillä ne sijoitetaan erilleen muusta puutarhajätteestä.

Puutarhajätteet on tyhjennettävä jätesäkeistä, ja tyhjät säkit voi jättää jäteasemalle pienerien lajittelualueelle.

Paksut puunrungot tulee lajitella erikseen, mutta haketettavaa puutavaraa otetaan vastaan kotitalouksilta koko vuoden veloituksetta.

Savonlinnan Seudun jätehuolto muistuttaa, että puutarhajätteeksi ei lasketa ihan mitä tahansa puutarhasta löytyvää.

Esimerkiksi omenat eivät kuulu puutarhajätteeseen. Jäteasemalla otetaan vastaan vain mummotautisia omenoita. Joka vuosi jätelavalle yrittävät myös muoviset puutarhahuonekalut.

Ilmaiskuormien sekaan on myös piilotettu esimerkiksi saunakiukaita ja maalipurkkeja, joita kyllä otetaan kotitalouksilta vastaan veloituksetta ympäri vuoden.

Puutarhajätealueella on kameravalvonta. Väärinkäytöstä rangaistaan siivousmaksulla.

Nousialan puutarhajätteen ilmaisviikko 1.10 alkaen.