Vaalikone: Enonkosken kuntavaaliehdokkaat eivät innostu kosken yli rakennettavasta uudesta kävelysillasta - Kumotaanko nykyisen valtuuston päätös kuntavaalien jälkeen?

Timo Seppäläinen

Kunnanvaltuusto äänesi viime vuoden lopulla tälle vuodelle 30 000 euroa rahaa kosken yli rakennettavan  sillan rakentamiseen. Vaalikoneeseen vastanneiden kuntavaaliehdokkaiden mielestä sillan rakentaminen ei ole hyvä idea.
Kunnanvaltuusto äänesi viime vuoden lopulla tälle vuodelle 30 000 euroa rahaa kosken yli rakennettavan sillan rakentamiseen. Vaalikoneeseen vastanneiden kuntavaaliehdokkaiden mielestä sillan rakentaminen ei ole hyvä idea.

Itä-Savon vaalikoneeseen vastanneet Enonkosken kuntavaaliehdokkaat eivät halua, että kosken yli rakennetaan kävelysilta. Kaksi kolmannesta vastanneista on sitä mieltä, että kunnan keskustaajamaan ei tarvita minkäänlaista uutta siltaa.
Kunnanvaltuusto äänesi viime vuoden lopulla tälle vuodelle 30 000 euroa rahaa sillan rakentamiseen. Päätös syntyi täpärästi äänin 9—8. Kunnanhallitus oli esittänyt riippusillan rakentamista. Kunnanvaltuusto päätti, että rahat voi käyttää myös muunlaiseen kävelysiltaan.

Vaalikoneeseen on vastannut 19 enonkoskelaista ehdokasta. Vastausprosentti on siis 53, kun ehdokkaita on 36.

Vastanneista riippusiltaa kannattaa kaksi, kaarisiltaa tai muuta kävelysiltaa neljä. Kaksitoista ehdokasta on sitä mieltä, että ei tarvita mitään siltaa.

— Käytetään nekin rahat vaikka lapsiperheiden ja vanhusten hyvinvointiin, kirjoittaa Hannu Huoman (kesk.).

Nykyisen kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuomo Kautonen (kesk.) muistuttaa, että silta kuului suunnitelmaan, joka vuosia sitten on tehty kosken ja torin kehittämiseksi.

— Suunnitelmaan kuuluneen sillan voi mielestäni toteuttaa kunhan se tapahtuu maalaisjärkeä käyttäen ja niin että silta parantaa koskiseudun toimivuutta. Kautonen kirjoittaa.

Nykyinen valtuutettu Marja Laitinen (sd.) toteaa äänestäneensä sillan rakentamisen puolesta.

— Olen ajatellut, että parempana vaihtoehtona voisi olla kosken maisemointi ja siistiminen, Laitinen kirjoittaa vaalikoneessa.

Näin vastattiin
18 ehdokasta vastasi kysymykseen, millainen silta Enonkosken kosken yli pitää rakentaa.
Riippusilta: 2 ehdokasta
Kaarisilta tai muu kävelysilta: 4 ehdokasta
Ei mitään siltaa: 12 ehdokasta.
Enonkoskella on ehdokkaita yhteensä 36, joista 19 on vastannut vaalikoneeseen. Vaalikonevastauksien perusteella tiedetään, että kunnan kaikista ehdokkaista uutta siltaa vastustaa vähintään kolmannes.

Tutustu Enonkosken kuntavaaliehdokkaisiin vaalikoneessa. Klikkaa tästä.

Kaakon viestinnän vaalikoneessa pääset tutkimaan muidenkin kuntien ehdokkaita. Valitse haluamasi kunta tästä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.