Ministeri Tiilikainen hörppää pian aamukahvit tai -teet Parikkalassa — kunta kertoo tilanteensa ja toiveensa

Kesäkokous — keskustan ministereitä ja kansanedustajia hyörii parin päivän ajan Savonlinnan seudulla vähän siellä sun täällä.

Vesa Vuorela

Ministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) tutustuu Parikkalan uuden jätevedenpuhdistamon työmaahan tänään.

Ruokolahtelainen asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) vierailee Parikkalassa tänään aamupäivällä.

Aamiaista nautitaan klo 9 kunnantalolla ja sen jälkeen kunnanjohtaja Vesa Huuskonen lataa ministerille katsauksen kunnan tilanteesta ja toiveista. Todennäköisesti ainakin rajanylityspaikka tulee puheeksi.

Seuraavaksi siirrytään fyysisemmälle työmaalle tutustumaan rakenteilla olevaan jätevedenpuhdistamoon.

Uusi laitos käyttää membraani- eli kalvotekniikkaa ja sen puhdistustuloksen pitäisi olla parempi kuin perinteisen aktiivilieteprosessin.

Työt alkoivat huhtikuussa ja valmista pitäisi olla ensi vuoden joulukuussa.

Kunta on saanut rakentamiseen ely-keskukselta 750 000 euron avustuksen maa- ja metsätalousministeriön määrärahasta. Koko hankkeen kustannusarvio on 5 miljoonaa euroa.

Keskustan kansanedustajia ja ministereitä pyörii Savonlinnan seudulla tänään ja huomenna vähän joka puolella tutustumassa paikkoihin ja kuuntelemassa kuntien murheita. Puolueen eduskuntaryhmä pitää kaksipäiväisen kesäkokouksensa Savonlinnassa tänään ja huomenna.

Tiilikainen ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vierailevat tänään myös Punkaharjun Puutaidossa ja Luonnonvarakeskuksella. Leppä ehtii vielä Lustoon ja Tiilikainen Kerimäen Kalatilalle. Lustossa on klo 17-18.30 yleisötilaisuus kahvitarjoiluineen.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän ohjelmassa ovat Kuitulaboratorio ja Tanhuvaaran urheiluopisto Savonlinnassa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tutustuu tulevan Vekaransalmen sillan rakennuspaikkaan ja soutustadioniin Sulkavalla iltapäivällä.

Kansanedustajat vierailevat esimerkiksi lihakarjatilalla, Kerimäen kirkossa, yrityksissä, päiväkodissa ja oppilaitoksissa.

Savonlinnan Taidelukiossa pidetään iltapäivällä klo 14.10 yleisötilaisuus ulkopolitiikasta. Tilaisuudessa toimittaja Risto Makkosen haastateltavian ovat presidenttiehdokas Matti Vanhanen ja koulun entinen oppilas Anu Vehviläinen.

Maakuntaliiton iltavastaanotolla Olavinlinnassa on mukana myös pääministeri Juha Sipilä.

Varsinainen kokous pidetään Olavinlinnassa tiistaina.

Päivä alkaa klo 8–9 toritapahtumalla, jossa on musiikin ja puheenvuorojen lisäksi tarjolla kahvilippuja torikahvioihin.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.