Röyhkeä autovaras? Vei auton, jätti Jopon

Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Harmaa Nissan Sunny varastettiin Miekkoniemeltä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kuva: Niina Salmenpään kotialbumi
Harmaa Nissan Sunny varastettiin Miekkoniemeltä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kuva: Niina Salmenpään kotialbumi

Savonlinnan Miekkoniemellä sijaitsevan rivitalon päädystä varastettiin viime yönä harmaa Nissan Sunny -henkilöauto. Samana yönä läheisen roskakatoksen viereen ilmestyi pinkki Jopo-polkupyörä.

Auton omistaja Niina Salmenpää ilmoitti tilanteesta aamulla poliisille. Hän ei tiedä, olivatko autovarkaus ja Jopon ilmestyminen todellisuudessa yhteydessä toisiinsa, mutta vaihtoehto on tullut mieleen.

— Oliko Jopo jätetty minulle vaihtarina, kun auto oli hävinnyt, Salmenpää naurahtaa.

Hän oli autovarkaudesta lähinnä hämmentynyt. Tapaus puhutti myös hänen työpaikallaan, jossa vanhalle autolle on joskus naureskeltu.

— Hyvään tarkoitukseen varmasti meni, Salmenpää sanoo.

Hän ehti ajella Nissanillaan 15 vuotta ja kirjoitti sen katoamisesta myös Facebookin Puskaradio Savonlinna -ryhmään. Päivityksessä on autokuvien lisäksi kuva pihaan tulleesta pyörästä.

Paikalla kävi aamulla poliisipartio, ja tapausta tutkitaan moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta ei osattu maanantai-iltana ottaa kantaa siihen, onko Jopo mahdollisesti ilmoitettu varastetuksi. Salmenpää kertoo, että pyörä on poliisin hallussa.