Tivoli Seiterä saapui Heikinpohjaan —  Katso videolta tarina tivolin laitteella tehdystä ennätyksestä

Sami Vironen vietti Super-Walzerissa 51 tuntia ja silti se on hänen lempilaitteensa.

Tuija Pauhu

Zbigniew "Bibi" Karpeta ja Denis Partas
Zbigniew "Bibi" Karpeta ja Denis Partas

Tivoli Seiterä on jälleen saapunut Savonlinnaan. Tänä vuonna tivoli on Heikinpohjan kentällä pidennetyn ajan 28.6. - 6.7. eli ensiviikon lauantaihin asti. Tivoliväki tuli yli kolmenkymmenellä rekallaan kentälle tiistai-iltana, jotta keskiviikkona pääsi jo rakentamaan laitteita.

Tivoli Seiterä on ainut tivoli Suomessa, joka saa kasattua ja pestyä laitteensa yhdessä päivässä kertoo tivolin pr- ja viestintävastaava Sami Vironen.

Voi ostaa tivolirannekkeen ja käydä laitteissa huvittelemassa ja välissä vaikka tuossa rannalla uimassa. — Sami Vironen

— Xtreme-laitteen saimme kerran purettua kahden miehen voimin viidessä tunnissa ja kahdessakymmenessä minuutissa. Toisessa tivolissa on samanlainen ja he eivät uskoneet suoritustamme, koska valmistajan mukaan käyttökunnosta kuljetuskuntoon menee kolmella miehellä yksitoista tuntia.

Tuija Pauhu

19098421.jpg

Tivolissa on töissä 35 henkilöä, joista suuri osa on ulkomaalaisia, vaikka tänän vuonna töissä onkin ennätysmäärä suomalaisia. Ulkomaalaiset työntekijät osaavat suomeksi perussanaston, jolla voi ohjeistaa asiakkaita laitteissa.

Vironen kertoo, että tivoli ottaisi mielellään suomalaisia työntekijöitä, mutta harva on valmis olemaan poissa kotoa vaadittavat kuudesta seitsämään kuukautta. Lisäksi työntekijän olisi hyvä olla rekkakuski, mekaanikko ja asiakaspalveluhenkinen, koska tivolissa kaikki tekevät kaikkea.

Tivolissa on laitteita kaikkien makuun. Tasaisemmasta kyydistä pitävälle on maailmapyörä Pilvenpyörä ja vauhtia kaipaava voi suunnata kohti Super-Waltzeria. Laitteessa on tehty maailmanennätys – Vironen pyöri Super-Waltzerissa viime kesänä yhtä menoa 51 tuntia.

— Alusta jonka päällä vaunut on pyörii ympäri seitsämän kierrosta minuutissa. Yhden alustakierroksen aikana vaunu pyörii akselinsa ympäri ehkä noin 40- 50 kierrosta riippuen siitä, kuinka lujaa vaunussa olevat haluavat mennä, kertoo maailmanennätysmies lempilaitteestaan.

Tuija Pauhu

Zbigniew "Bibi" Karpeta temppuilee ja viihdyttää Super Walzerissa, jota ohjaa Denis Partas.
Zbigniew "Bibi" Karpeta temppuilee ja viihdyttää Super Walzerissa, jota ohjaa Denis Partas.

Vironen kutsuu kaikki savonlinnalaiset nauttimaan tivolista ja mainitsee, että sää näyttää suotuisalta huvitteluun.

— Sisäänpääsy on ilmainen, joten tänne voi tulla aistimaan tivolitunnelmaa ja hattarantuoksua. Voi ostaa tivolirannekkeen ja käydä laitteissa huvittelemassa ja välissä vaikka tuossa rannalla uimassa.

Savonlinna on tivoliväen lempipaikkoja, koska uimaranta on aivan Heikinpohjan kentän vieressä

— Meilllä on perinteenä, että joka vuosi Savonlinnassa koko tivoliväki heittää talviturkin. Innokkaimmat pulahtivat uimaan jo heti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, naureskelee Vironen.

Tuija Pauhu

19098424.jpg

Juttua päivitetty 28.6. klo 21.48: Korjattu virhe haastateltavan nimessä.

Luetuimmat