Attendon ja Terveystalon kauppa toteutuu — Sulkavan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät vuodenvaihteessa Terveystalolle

Kyltit vaihtuvat Terveystalon kyltteihin kevään aikana.

Tuija Pauhu

Sulkavan Palvelukeskus siirtyy Attendo-nimen alta Terveystalolle.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) hyväksyi perjantaina yrityskaupan, jossa Terveystalo Healthcare Oy ostaa Attendo Terveyspalvelut Oy:n.

Attendo hoitaa kokonaisulkoistuksena muun muassa Sulkavan sosiaali- ja terveyspalveluja. Vuodenvaihteessa palvelut siirtyvät Terveystalon hoitoon. Sitä ennen yhtiöt hoitavat kaupan juridiset järjestelyt.

Attendon kyltit vaihtuvat Sulkavalla kevään aikana Terveystalon kyltteihin.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston arvion mukaan yrityskauppa ei olennaisesti estä tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla.

Viraston arvion mukaan yrityksillä on päällekkäistä toimintaa lähinnä laajoissa ulkoistuksissa, joissa Terveystalon toiminta viraston mukaan on kuitenkin ollut vähäistä.

Kuitenkin Sulkavan naapurikunta Rantasalmi on ulkoistanut sosiaali- ja terveyspalvelunsa Terveystalolle.

Sulkavan valtuustossa perjantaina Eeva Lyytinen (sd.) toivoi, että yrityskauppa tapahtuu Sulkavan palvelujen osalta joustavasti ja että työpaikkoja ei Sulkavalla menetettäisi.

Terveystalon yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Korkeaoja korostaa, että Sulkavan sote-palveluja koskeva sopimukset pysyvät yrityskaupassa ennallaan ja että Terveystalo noudattaa sopimuksia.

— Näillä näkymin muutoksia ei ole tulossa, Korkeaoja sanoo.
Korkeaoja on siirtynyt Terveystalon yhteiskuntasuhdejohtajaksi Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajan paikalta.

Lisätty Lauri Korkeaojan kommentti.