Sillan valu on päässyt vauhtiin — työmaa pidetään käynnissä kunnon muonituksella

Työmiehille tarjoillaan lämmin ruoka kerran per vuoro, juotavaa ja leipää on jatkuvasti tarjolla.

Tuija Pauhu

Liikenne siirtyy Laitaatsalmen uudelle sillalle jo ennen ensi talven lumia. Vanhoja siltoja ei kuitenkaan pureta pois, sillä niitä tarvitaan Laitaatsalmen toista siltaa rakennettaessa.

Laitaatsalmen sillan valutyöt ovat päässeet hyvään vauhtiin, kertoo Destian työmaapäällikkö Aki Loikkanen reilun vuorokauden valamisen jälkeen.

— Jotakuinkin suunnitellusti on lähtenyt liikkeelle. Pieniä kalustorikkoja on ollut, mutta ei mitään isompaa. Normaalia isoa valua.

Työ on Loikkasen mukaan jotakuinkin aikataulussa. Kantta valetaan yötäpäivää koko viikko, todennäköisesti vielä lauantainakin.

— Koko ajan on kannella noin 25 henkeä ja siihen päälle alihankkijan myllärit, laborantit ja autokuskit, joita on sama mokoma.

Työmaa pidetään pyörimässä ja tekijät teräkunnossa tehokkaalla muonituksella.
— Tänä aamuna kävin ostamassa 15 pakettia kahvia. Yövuorolle oli kahvi maistunut, siinä ei muutamalla paketilla pitkälle mennä.

Sillan kannella on muonitusteltta ja sinne toimitetaan sekä päivä- että yövuorolle lämmin ruoka. Siitä on sopimus läheisen liikenneaseman kanssa.

Lisäksi tarjolla on jatkuvasti juotavaksi kahvin lisäksi vettä ja kotikaljaa ja syötäväksi leipää suolaisine lisukkeineen.
— Leivissä on juustoa ja meetvurstia. Vaikuttaa leipäkin kelpaavan, sitä on jo ensimmäisen vuorokauden aikana mennyt useampia kymmeniä paketteja.

Siltatyömaan ostokset ovat jo herättäneet huomiota savonlinnalaisissa kaupoissa.
— Muuan pikkupoika tuumi isälleen, että taitaa olla noilla sedillä syntymäpäivät tulossa. No makiathan siitä kärrystä vielä tässä vaiheessa puuttuivat.

Välipalaksi tarjotaan juuri leipää koko viikon ajan, mutta lämpimät ruuat vaihtuvat ruokalistan mukaan.

Olosuhteet ovat suosineet valutyötä ainakin toistaiseksi.
— Tällainen vähän kostea ja pilvinen keli on valua ajatellen paras mahdollinen. Ei kuivu liian rajusti. Pieni tihkusade on oikein sopiva, ihan kuin olisi iltarukoukset kuultu.

Lähimmän vuorokauden aikana työmaalla ei liikenteen kannalta tapahdu merkittäviä muutoksia.
— Varovaisuutta pyritään noudattamaan ja samaa toivotaan ohikulkijoiltakin. Betoniautoja liikkuu ja pumput ajavat tavaraa kannelle.

Huomenna iltapäivästä pumppaus siirtyy salmen toiselle puolelle.
— Torstaina, perjantaina ja mahdollisesti vielä lauantaina tulee näkyvämpiä vaikutuksia liikenteelle, kun joudutaan valamaan olemassa olevan sillan päältä.

Pääpiirteittäin silloinkin on käytössä kaksi kaistaa suuntaansa, mutta rekat joudutaan päästämään yli yksi kerrallaan.
— Kevyttä liikennettä joudutaan valun loppuvaiheessa ohjaamaan turvallisesti saattajien kanssa.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.