Tilaajalle

Otanpa nyt varmuuden vuoksi vielä tämän -asenne johtaa ruokahävikkiin — ”Hamstraamisesta seuraa vain se, että jääkaappiin jää pyörimään sitä sun tätä”, toteaa kotitalousopettaja Marika Pesonen

Laadi viikon ruokalista ja tee ostokset sen mukaan. Tällä tavalla toimien kauppalasku pienenee ja ruokahävikki siinä samalla.

Katja Juurikko

Globaalisti jopa kolmannes ruuasta tuotetaan turhaan. Suunnitelmallisuus ja luova kokkaus vähentävät hävikkiä tehokkaasti.
Globaalisti jopa kolmannes ruuasta tuotetaan turhaan. Suunnitelmallisuus ja luova kokkaus vähentävät hävikkiä tehokkaasti.

Hävikkiruuasta on hyvä puhua. Aikana, jolloin ruuasta ei ole puutetta, mieliteot ohjaavat syömistä entistä useammin, toteaa Enonkosken koulun kotitalouden opettaja Marika Pesonen, joka puhuu kierrätyksestä ja ruokahävikistä työnsä puolesta harva se päivä.

Kommentoidut