Huonekaluliike Masku muuttaa Savonlinnan keskustaan

Huonekaluliike alkaa tehdä kauppaa Automiehenkadun varrella. Yritys on jo jonkin aikaa haeskellut keskeisempää sijaintia Savonlinnassa.

Tuija Pauhu

Liikepaikka keskustassa on kiinnostanut huonekalumyymälä Maskua jo jonkin aikaa, mutta mieleinen ratkaisu löytyi vasta nyt.

Huonekaluliike Masku siirtyy Pääskylahdesta jatkamaan kaupantekoa Automiehenkadulle Savonlinnan keskustaan.

Markkinointijohtaja Ville Heinosen mukaan tavoitteena on päästä lähemmäksi ihmisiä.

— Sopivia tiloja on haeskeltu jo jonkin aikaa ja nyt sellaiset löytyivät. Meille sopii, että lähistöllä on myös muiden ketjujen huonekalumyymälöitä. Asiakkaat voivat vertailla valikoimaa ja hintoja.

Heinonen sanoo, että pyrkimyksenä on kasvattaa osuutta kaupungin huonekalumarkkinoista. Lukujakin on laskeskeltu, mutta vain yrityksen omaan käyttöön.

Huonekalumyymälä saa Automiehenkadun varrelta käyttöönsä noin 1200 neliötä. Tilaa pidetään sopivana, sillä nykyisin Pääskylahdessa on turhia neliöitä.

Heinonen tuumii, että huonekalut saadaan jopa paremmin näytteille pienemmässä myymälässä kuin isommassa.

— Tänä päivänä esimerkiksi sohvien eri kokoonpanovaihtoehtoja on mahdollista esitellä sähköisesti. Aivan kaikkien sohvamallien ei tarvitse olla esillä myymälässä.

Muutto toteutuu melko nopealla aikataululla, sillä keskustan huonekalukauppa aiotaan avata jo heti joulun jälkeen. Siellä tehdään pieni remontti, että tilat saadaan ketjun konseptiin.

Muuttoloppuunmyynti alkoi Pääskylahdessa viime viikolla.

Ketjulla on piakkoin 46 myymälää Suomessa

Masku-ketju on markkinointijohtaja Ville Heinosen mukaan voimissaan: eri puolilla maata on yhteensä 45 myymälää ja uusin tulossa Jyväskylään.

Hän korostaa, että ketjun laajuus merkitsee suuria tilauksia huonekalutoimittajilta.

— Kun sisäänostohinnat ovat edullisemmat, voimme myydä huonekaluja edullisemmin.

Yritysketjun huonekaluvalikoimasta noin puolet suunnitellaan Suomessa ja vajaat puolet myös valmistetaan Suomessa.

Savonlinnan-myymälä työllistää kolme henkeä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet