Nätkin koulun muutto Heikinpohjaan sujui hyvin — ”Olemme tyytyväisiä, että pääsimme terveeseen kouluun”

Omasta koulurakennuksesta tuli äkkilähtö sisäilmaongelmien vuoksi.

Tuija Pauhu

Rehtori Ilkka Luoma-aho oli helpottunut, kun koulun muuttopäivä alkoi olla takana.
Rehtori Ilkka Luoma-aho oli helpottunut, kun koulun muuttopäivä alkoi olla takana.

Nätkin koulu muutti maanantaina Heikinpohjaan, Kuninkaankartanonmäelle. Nätkiläiset käyvät koulua entisessä Kansainvälisen viestinnän laitoksen eli KVL:n talossa kevätjuhlaan saakka.

Kolmasluokkalaiset Wilma Karppinen ja Jasmin Virolainen kertoivat, että muuttopäivä oli kiva ja että koulu näyttää hienolta.

Myös rehtori Ilkka Luoma-aho totesi puoliltapäivin, että muutto on sujunut hyvin.

— Lapset ja henkilökunta ovat hyvällä asenteella, niin kaikki sujuu, Luoma-aho sanoi.

Nätkin koululle tuli äkkilähtö omasta koulurakennuksesta sisäilmaongelmien vuoksi. Työterveyshuolto suositteli koulun sulkemista syyslomaa edeltävällä viikolla ja saman tien päätettiin koulun muuttamisesta.

Luoma-aho muistutti maanantainaamuna koulun kaikille oppilaille, että väliaikainen koulurakennus on tehty aikuisille, yliopisto-opiskelijoille. Kun kaikkea ei ole rakennettu lapsia ajatellen, on erityisen tärkeää, että kaikkia sääntöjä noudatetaan. Kuten että kapeahkoissa portaissa kuljetaan aina rauhallisesti oikeaa reunaa, jotta ei tule yhteentörmäyksiä. Ja että wc:ssä ei turhaan viivytellä, koska vessoja on aika vähän.

— Kesään asti ollaan tässä. Olemme tyytyväisiä, että päästiin terveeseen kouluun, Luoma-aho totesi.

Myös aamun yhteiskuljetukset Nätkin koululta Heikinpohjaan menivät sujuvasti. Kaikki lapset tulivat kyytiin. Nätkillä on 131 oppilasta, joten yhteiskuljetuksiin tarvittiin useampia linja-autoja.

Ensi syksyksi Nätkille on luvassa vuokrattava elementtikoulu, jonka perustuksiin on rahat kaupunginjohtajan tekemässä talousarvioesityksessä. Luoma-aho on luottavainen, että elementtikoulu tulee.

— Emme me voi täällä Heikinpohjassakaan monta vuotta olla. Mertalaan emme mahdu vielä moneen vuoteen, Luoma-aho sanoo.

Luoma-ahon maininta Mertalaan mahtumisesta liittyy vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppisen viime keväänä esittämään koulujen lakkautuslistaan. Listalla esitettiin Nätkin koulua lopetettavaksi syksystä 2023 alkaen, koska Kauppinen arvioi oppilaitten mahtuvan Mertalan kouluun syksyllä 2023. Kaupunginvaltuusto ei hyväksynyt Nätkin koulun tai listalla olevien muidenkaan koulujen lakkauttamista