Pikihuvittelu alkaa Laitaatsalmen siltatyömaalla ensi viikolla — tässä teltassa on tiedossa hikistä tunnelmaa ilman humppaakin

Tieliikennettä on siirretty jokunen metri etemmäs, että työmaalla mahtuu valamaan toisen sillan välitukia.

Timo Seppäläinen

Siltakannen eristystyöt tehdään sääsuojan sisällä.

Laitaatsalmeen rakenteilla olevassa sillassa alkaa olla puoliksi teltta päällä. Toinenkin puoli katetaan vielä tämän viikon aikana.

Tunnelma sisällä lämpenee viimeistään siinä vaiheessa, kun eristystöissä päästään askeltamaan pikisulan ja huoparullien tahtiin.

Destian työmaapäällikkö Aki Loikkasen mukaan se on edessä ensi viikolla.

— Ensin kansi tasataan epoksin ja hiekan seoksella. Kuiva keli olisi eristystöissä hyvä. Sääsuoja estää suoran kastumisen, mutta ilman suhteellinen kosteus voi sateella olla lähes sata ja teltan sisällä sen pitää olla alle 85. Kosteutta saadaan pois lämmittimillä, mutta voi sellainenkin päivä tulla, ettei eristämään päästä.

Työmaan kohdalla on asfalttiin piirretty hieman uutta keltaista viivaa ja liikenne on siirretty kulkemaan muutama metri kauemmas.

— Päästään tekemään toisen sillan välitukia. Se pieni lisäkaartaminen ei autoilijoille juuri mitenkään tunnu.

Loikkasen mukaan työmaa etenee hyvällä mallilla.
— Siihen tähdätään, että marraskuussa otetaan ensimmäinen silta liikenteelle. Hirmu lyhyt on jäljellä oleva aika, voisihan tuota enemmänkin olla.

Marraskuussa liikenteelle avattavan ensimmäisen sillan rinnalle tehdään jo samalla toista siltaa. Se avataan liikenteelle ensi syksynä.

Laivat siirtyvät Kyrönsalmesta Laitaatsalmeen keväällä 2019. Laivojen matka lyhenee noin 3 kilometriä.

Laitaatsalmen silta-, tie- ja syväväylätöihin on varattu valtion rahaa 40 miljoonaa euroa.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.